Atalaydan DTPye ağır suçlama

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DTP'nin Demokratik Açılım sürecini tahrip ettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılım sürecinde terör örgütü üyelerinin dönüşleriyle ilgili yeni bir çalışmadan sonra yapılacakları belirleyeceklerini ifade ederek, ''Neticede silahını bırakıp teslim olanlar işin özü. O boyutu göz önünden çıkarmamak lazım'' dedi. Atalay, DTP'nin Demokratik Açılım sürecinin baltaladığını iddia etti.

Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün verdiği Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda gazetecilerin demokratik açılım süreci ve terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye dönüşlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Terör örgütü PKK üyelerinin Türkiye'ye dönüşünde yaşanan görüntülerin yeniden değerlendirme yapmayı gerektirdiğini ifade eden Atalay, bu durumu hiç kimse ve hiçbir kesimin onaylamadığını kaydetti.

Atalay, konu üzerinde tekrar bir çalışma ve planlamadan sonra süreçle ilgili yapılacakları belirleyeceklerini anlatarak, ''Bu, katiyen süreci kesmek anlamında değil. Türkiye bu ivmeyi yakaladı'' dedi.

Bakan Atalay, Avrupa'dan yeni bir grubun Türkiye'ye döneceğine ve grubun kaç kişiden oluşacağına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, sayının belirtilenden fazla da olabileceğini söyledi. Atalay, ''Neticede silahını bırakıp teslim olanlar işin özü. O boyutu göz önünden çıkarmamak lazım. Eve dönenler daha fazla da olabilir. Devam edecek bir şey. Mahmur'un üzerinde yoğun durulabilir'' diye konuştu.

Süreçle ilgili TBMM'deki görüşmeyi bir an evvel yapmak gerektiğinin altını çizen Atalay, görüşmenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takviminin yoğunluğu dolayısıyla gerçekleşmediğini söyledi. Atalay, görüşmenin ''bilgilendirme'' ya da ''genel görüşme'' şeklinde olabileceğini de belirtti.

Günün Önemli Haberleri