Atabeylerin korkunç İTİRAFI

Abone ol

Atabeyler soruşturmasında tutuklanan askerlerin poliste kayda alınan sorgu kased tüyler ürpertti.

ATABEYLER operasyonu kapsamında sorgulanan subaylar, polisteki ifadelerinde şok ifadelerde bulundu. Tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı"nda görevli Yüzbaşı Murat E. ile bomba uzmanı Astsubay Erkut T., Merkez Komutanlığı"na teslim edilmeden önce kameraya çekilen polis sorgusunda önemli itiraflarda bulundular. Sorgu kasedi, delil olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderildi. Ankara Eryaman"da, Yunis A."nın evine yapılan operasyonda gözaltına alınan Murat E. ile Erkut T, Merkez Komtanlığı"nda verdikleri ifadelerinde polisteki beyanlarını inkar ettiler.

Bir yerden talimat almadık
Yüzbaşı Murat E.: Evinde yakalandığımız Yunis Akkaya"ya bomba ve malzelemeleri, aynı birlikte görev yaptığım Erkut T. ile birlikte, saklaması amacı ile bıraktık. Başbakan Danışmanı olan Cüneyt Zapsu ve sahibi olduğu BİM mağazalarına karşı bombalı eylem düşündük. Ancak daha sonra bu eylemlerden vaz geçtik. Herhangi bir yerden talimat almadık.

Astsubay Erkut T.: Yunis A."nın evinde bulunan patlayıcı düzenekleri ben yaptım. Evde bulunan Glock marka tabancayı Yunis A."dan satın aldım. Cüneyt Zapsu"ya silahlı bir eylem gerçekleştirmeyi düşündüğümüz için bu silahı satın aldım. Ancak bu eylem geçekleşmez ise 10-15 BİM mağazasını bombalayarak, ses getirici bir eylem planladık. Korktuğumuz için vazgeçtik.

Yunis A.: Yüzbaşı E. ile bir araya geldiğimizde, "Ülkede PKK sorunu var. PKK"ya maddi kaynak sağlayan kişilere müdahale etmek gerekir" diye konuştuk. Bana "En büyük PKK kaynağı BİM marketleri ve onun sahibi, Kürt politikaları ile öne çıkan Cüneyt Zapsu"dur. Buna karşı eylem yapmayı düşünüyorum" dedi. Onun isteği ile bazı marketlerde keşif yaptım.

7 kişi için tutuklama talebi
Öte yandan askeri mahkeme tarafından tutuklanan Pilot Yüzbaşı Murat E. ile astsubaylar Erkut T. ve Yasin Y. dün ayrı bir sorgulama için Ankara Adliyesine getirildi. Savcılık, Fuat E., Seyit Mehmet E. ve Mesut T"yi serbest bıraktı. Suat K., Yunis A., İsmail B. ile Askeri Mahkemece tutuklanan Murat E., Erkut T., Yasin Y. ve Askeri Mahkeme"nin serbest bıraktığı Ömer Faruk Ç., tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.


ASKERLERiN YARGI SÜRECi NASIL iŞLEYECEK?
Tutuklanan askerler, "askeri eşya çalmak" suçundan 5 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Çete belirlenirse, yargılama bu kez sivil mahkemede olacak

ATABEYLER operasyonunda gözaltına alındıktan sonra Ankara Merkez Komutanlığı"nda askeri savcılar tarafından sorgulanan ve askeri mahkemece tutuklanan bir yüzbaşı ile iki astsubay hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacağı öğrenildi. Tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı"nda görevli Yüzbaşı Murat Eren ile bomba uzmanı Astsubay Erkut Taş ve Astsubay Yasin Yaman, Askeri Ceza Kanunu"nun (ACK) 131. maddesinde yer alan "Askeri eşya çalanlar" maddesinden yargılanacaklar.

Çete olursa sivil mahkeme
ACK"nun 131. maddesi şöyle: "Askeri bir hizmet yaparken veya vazifeyi suistimal ederek bir hizmet veya vazifeden ötürü tevdi veya emanet edilmiş olan para veya kıymetli ne olursa olsun bir eşyayı, yahut her türlü askeri erzağı çalanlar veya zimmetine geçirenler, gizleyenler beş seneye kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılır."

Yargı çevreleri, Atabey zanlılarının "çıkar amaçlı suç örgütleri" kurduklarının tesbit edilmesi halinde sivil mahkemede yargılanacaklarına dikkat çektiler. Yargı çevreleri, "Genelkurmay Askeri Savcılığı, tutuklu askerlerin çete kurduklarını ve bu maddeden yargılanmaları gerektiğine hükmederse dosyaları sivil mahkemeye gönderilecek. Zanlıların, ceza kanununun hangi maddelerinden yargılanıp, hüküm giyeceği de böylelikle kesinleşecek" değerlendirmesini yaptılar.

Star
KAMİL ELİBOL

Günün Önemli Haberleri