Ata tecavüz 300 YTL oldu

Abone ol

Meclis, hayvanlarla ilişkiye girmenin cezasını artırdı. Bolu'da ata tecavüzün cezası 300 YTL oldu.

TBMM Adalet Komisyonu, temel ceza mevzuatına uyum öngören tasarı
üzerinde, bugünkü çalışmalarını tamamladı. Komisyon, çalışmalarına
gelecek hafta devam edecek.

Görüşmelerin bugünki bölümünde Bolu'da önceki ay yaşanan 'tecavüz' girişimi de gündeme geldi. Mühendis ata tecavüz etmek isterken yakalanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. İşte bu gelişmelerin ardından komisyon bugün bu konudaki cezayı biraz daha artırdı. Meclis hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan, hayvanların kesin olarak öldüğü anlaşılmadan vücutlarına müdahalelerde bulunan, kesim için yetiştirilmiş hayvanlar dışındaki hayvanları ödül, ikramiye ya da prim olarak dağıtan, hayvanlarla cinsel ilişkide bulunanlara, 300 YTL ceza uygulanacak.

KARA AVCILIĞI
Komisyonda, Kara Avcılığı Kanununda yapılan değişiklikler de benimsenerek, nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanların avlanmasını önlemek için ceza artırımına gidildi. Buna göre, avlanmak suretiyle, bir canlı türünün yok olması tehlikesine ya da ekolojik dengenin bozulması tehlikesine neden olunması halinde, failler hakkında, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası hükmolunacak.

Av ve yaban hayvanlarının beslendikleri ve barındıkları ortamı zehirleyenler, 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Zehirle avlananlara, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 50 günden az olmamak üzere adli para cezası verilecek.
Avcılık belgesi almadan avlananlar 300 YTL, avlanma izni olmadan
avlananlara da 150 YTL ceza kesilecek.

Günün Önemli Haberleri