ATA AÖF kayıt yenileme tarihleri 2018 ücreti kaç para?
Abone olATA AÖF kayıt yenileme tarihleri bugün yani 1 Ekim'de başladı, AÖF kayıt yenileme işlemi için ise 5 ekim cuma günü son gün olacak. Peki ATA AÖF kayıt yenileme ücreti kaç para oldu ve ödemeler hangi bankaya? Ayrıca ara sınıf (2. 3. ve 4. sınıf) öğrencileri ders kayıt işlemlerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kendileri yapacaklar.
ATA AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün online olarak başladı ve
5 gün sürecek. ATA AÖF kayıt yenileme tarihi ne zaman ve kaç gün
sürecek sorusu Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
öğrencilerinin gündemindeydi.Eğitim hayatına açıktan devam eden
öğrenciler, kayıt yenileme işlemine dair detayları sorgulamaya
başladı. Bu kapsamda ATA AÖF'te eğitim alan öğrenciler de kendi
fakültelerinde kayıt yenilemenin ne zaman yapılacağını öğrenmek
istiyor. İşte, ATA AÖF kayıt yenileme işlemi hakkında tüm
detaylar...
Merakla beklenen ATA AÖF ders kayıtları bugün başladı ve 5 Ekim'e kadar devam edecek. 2018 tarihleri arasında yapılacak. ATA-AÖF ders seçimi hakkında üniversitesinin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle;
ATA AÖF MATERYAL ÜCRETLERİ KAÇ PARA
ATA AÖF kayıtları ne zaman: Yeni kayıt ve ara sınıf öğrencilerinizin ders kayıtları 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Ara sınıf (2. 3. ve 4. sınıf) öğrencilerimiz ise ders kayıt işlemlerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kendileri yapacaktır.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Derslerin Düzenlenmesi, Yürütülmesi, Ders Kaydı ve Devam Durumu;
MADDE 12 – (1) Fakülteye kayıtlı öğrenciler, öğrenime devam etmek durumunda oldukları dönemin başında ve kayıt yenileme tarihlerinde, kayıtlarını yeniletmek zorundadırlar. Ders kayıt işlemlerinde sorumluluk tamamen öğrenciye aittir. Belirtilen sürelerde katkı payını ve/veya açıköğretim/uzaktan öğretim materyal ücreti yatırmayan ve ders kaydını yaptırmayan öğrenciler, o yarıyılda/yılda derslere devam edemez, sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
(2) Yeni kayıt olmuş veya kaydını yeniletmiş öğrencilerin derslere kaydı doğrudan Dekanlıkça yapılır. Ders veya ders grubu seçilmesi gereken sınıflarda ilgili yarıyıla ait materyal ücretini yatırmış ara sınıf öğrencilerinin FF olan derslerinin kaydı Dekanlıkça, yeni alınacak diğer derslerin kaydı öğrencilerin kendileri tarafından yapılır. Materyal ücretini yatıran ancak ders kaydını yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders kayıtları alabilecekleri dersler arasından 30 krediye kadar Dekanlıkça yapılır.
LİSEDEN MEZUN OLAMAYANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ: YKS sonuçları ile fakülte bünyesinde yer alan programlardan herhangi birine yerleştirilmiş, öğrenim gördüğü liseden mezun olabilmek için tek ders/bütünleme sınavına girmiş ancak sonucu henüz ilan edilmemiş öğrenci adayları geçici kayıt yapabileceklerdir. Kesin kayıt için gerekli evraklarını tamamlayarak 31 Aralık 2018 tarihine kadar diplomasını/mezuniyet belgesini göndermeyen öğrenci adaylarının kayıtları silinecektir.
ATA AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrencilerin merak ettiği sorulardan bir tanesi ders geçme sisteminin nasıl uygulandığı ile ilgili.
Ders Başarı Notunun Hesaplanmasında:
a) Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ara sınavların yüz yüze yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.
b) Ara sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %20, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %80’dir.
c) Blok uygulama derslerinden uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı %60, yarıyıl sonu sınav puanının katkısı %40 olarak alınır. Blok uygulama derslerinde bütünleme sınavı yapılmaz.