Aspirin gibisi yok

Abone ol

Araştırmacılar, Aspirin'in hala, kalp hastalıkları riskini düşürmek için tercih edilen ilk ilaç olmayı sürdürüyor.

Araştırmacılar, Aspirin'in hala, kalp hastalıkları riskini düşürmek için tercih edilen ilaç olmayı sürdürdüğünü açıkladı.

Araştırmacılar, Aspirin'in kan inceltici Plavix ile alındığında kalp krizi veya çarpıntısı riskini düşürüp düşürmediğine yönelik bir inceleme yayınladı.

Amerikan Kardiyoloji Koleji'nde sunulan incelemede, Aspirin ve Plavix kombinasyonunun, kalp hastalığı riski en yüksek olan sigara tiryakileri ve şeker hastaları gibi hastalara zarar verebileceği belirtildi.

İncelemeyi yapan araştırmacılardan Deepak Bhatt yaptığı açıklamada, "Araştırmanın nihai bulguları olumsuz olmasına rağmen, kombine kullanımın kalp ve damar hastalıkları bulunan kişiler için, orta derecede risk azaltıcı etkisi görüldü" dedi.

Cleveland Kalp ve Damar Hastalıkları Merkezi direktörlerinden olan Bhatt, Aspirin ve Plavix'in birlikte kullanımının kalp krizi geçirmiş veya kalp çarpıntısı olan hastalar için faydalı olabileceğini kaydetti.

20 Nisan'da New England Tıp Dergisi'nde yayınlanacak olan incelemenin 28 hafta sürdüğü ve 45 yaş üstü 15 bin 600 kişi üzerinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Günün Önemli Haberleri