Askerlik süresi kısalacak mı?

Abone ol

Kara Kuvvetleri küçülüyor. Hal böyle olunca askerlik süresinin kısalması bakana soruldu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''askerliğin kısaltılması veya başka bir şekilde küçülme hareketi için mutlaka kanun çıkarılması gerekiyor'' dedi.

Erzincan'da bulunan Bakan Gönül, Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın küçüleceği yönündeki sözleri için, "bu konu Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın makalesinden çıkarılarak yapılmış bir haberdir. NATO'nun prensipleri dahilinde yürütülmekte olan bir çalışmadır. Çalışma henüz bir neticeye ulaşmadı. Ulaştığında hükümete intikal eder ve biz de gereğini yaparız" dedi.

Konunun bedelli askerlikle ilgisi olmadığını söyleyen Gönül, "Genelkurmay çalışmasını bitirsin, hükümete göndersin bakalım ne isteyecek, ona göre hareket edilecektir" ifadesini kullandı.

Gönül ayrıca, üç yıl önce askerliğin kısaltılmasında, 1111 Sayılı Kanun'da Bakanlar Kurulu'na verilen yetkinin sonuna kadar kullanıldığını belirterek, "artık Bakanlar Kurulu'nun yetkisi kalmamıştır. Genelkurmay, çalışmalarını tamamlayıp, önerisini hükümete yaptığında neyi önerdiğini göreceğiz. Genelkurmay'ın hizmetidir. Bakanlar Kurulu'nda meseleyi müzakere edip, gerektiğinde Meclis'e intikal ettireceğiz" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri