Askeri depoda yangın: 35 kayıp

Abone ol

Rusya'nın Ulyanovsk bölgesinde askeri birliğe ait silah depolarında patlamalar meydana geldi.

Ulyanovsk kent Belediye Başkan Yardımcısı Aleksandr Bukin de Cuma günü öğlen saatlerinde kışlada bulunan askeri depoda patlamaların meydana geldiğini ve ardından yangının çıktığını söyledi.

İnterfaks ajansına konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi Başkanı Aleksey Kuznetsov da olayı doğrulayarak, yangının söndürülmesi için itfaiye yetkililerinin bölgeye seferber edildiğini anlattı.

Ria Novosti'ye konuşan bir Rus askeri yetkili de Ulyanovski'nin Zavoljski bölgesinde askeri depoların yandığını doğrulayarak, söz konusu depolarda tehlikeli maddelerin de bulunduğunu da kaydetti.

Rus Life.ru haber portalı ise patlamaların meydana geldiği askeri depoların Rusya Deniz Kuvvetleri'ne ait olduğunu iddia etti. Haberde Zavoljski bölgesinde çok sayıda askeri depoların olduğu belirtilerek çevrede oturan vatandaşların endişe ettiği de kaydedildi. Depoların yakınında Volodarski mermi üretimi yapan fabrikanın bulunması da en önemli endişe kaynağı.

İnterfaks'a göre vatandaşlar korku içinde evlerini terk etmeye başladı. Yerel hakın ifadelerine göre, Zavoljski bölgesinde olay sırasında telefon hatları da hasar gördüğü ve telefon bağlantılarının da kesildiği belirtiliyor.

Günün Önemli Haberleri