ASKERİ CASUSLUK DAVASINDA SÖZ SAVUNMADA
Abone olİzmir’de görülen Askeri Casusluk Davası’nın sekizinci gününe denk gelen Cuma günü iddianame okunmadı. Mahkeme başkanı tutuklu sanıkların avu...
İzmir’de görülen Askeri Casusluk Davası’nın sekizinci gününe denk gelen Cuma günü iddianame okunmadı. Mahkeme başkanı tutuklu sanıkların avukatlarına söz verdi.
İzmir 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Askeri Casusluk Davası’nda söz alan avukatlar, müvekillerinin suçsuz olduğunu, suç örgütüyle bir ilgilerinin bulunmadığını belirterek tahliye istedi.
Örgütün lideri olmakla suçlanan Bilgin Ö ve örgüt yöneticilerinden Mehmet A.’nın avukatı Muzaffer Sevgi Sakarya, iddianameyi okuyan herkesin müvekillerinin bir suçu olmadığını açıkça görebileceğini savundu.
Davada yargılanan sanıklardan Aydın Şit’in avukatı Murat Ergün, örgütün veri tabanından çıkan hard disk içindeki belgelerin sözde olduğunu, müvekilleriyle ilgili somut bir bağlantı olmadığını iddia ederek, “Hard diskten milyonlarca belge çıktı. O hard diskten çıkan o sözde belgelerle müvekkillerimin arasında somut bağlantı kuruyorsanız askerler tasfiye edilmiyor adil bir yargılama yapılıyor derim” dedi.
Suç örgütü yöneticileri arasında bulunduğu iddia edilen ve babası halen kaymakamlık görevini yürüten Safiye K’nın Avukatı Ferhat Cantürk, müvekkilinin kaçma ihtimalinin bulunmadığını belirterek bu nedenle tahliye edilmesi talebinde bulundu.
Avukat Cantürk, müvekkilinin özel hayatının tamamen ihlal edildiğini ve bunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydederek, tekrar müvekkilinin tahliyesi ya da adli kontrol yöntemi dahilinde salıverilmesini istedi.
Müvekkili Kurmay Albay İrfan Bulut adına söz alan Avukat Erhan Tokatlı ise, müvekkilinin Yunanistan’da bulunduğu dönemde olduğu iddiası iddianamede bulunmasına karşın, kendisinin ülke içinde veya yurt içindeyken Atina’da gibi gösterildiğini belirtti. Avukat Tokatlı, müvekkillerinin sözkonusu suç örgütüyle hiçbir ilişkilerinin ve ilgilerinin bulunmadığını savundu ve tahliye talebinde bulundu.
Müvekkillerinin 11 aydır tutuklu olduklarını, atılı suçları işlediklerine dair inandırıcı somut delillerin bulunmadığını iddia eden Avukat Kemal Saraçoğlu da, dijital kayıtlarda müvekillerinin sadece isimlerinin geçmesi nedeniyle yere sanık olarak yargılandıklarını ve özgürlüklerinden mahrum bırakıldıklarını savundu.
Sanık avukatlarından Nevzat Güleşen ise yargı üyelerinin hükümetten talimat aldığını iddia etti. Bu imaya karşılık Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, 21 yıldır görev yaptığını ve kendisini hiçbir siyasi parti liderinin aramadığını, aramaları durumunda da ne cevap vereceğini çok iyi bildiklerini sözlerine ekledi.
(İHA)