ASKERE KARŞI RÖVANŞ

Abone ol

Taşkesen'in istifası ile sivillerin askerden Şemdinli'nin rövanşını aldığı iddia ediliyor.

Ankara'da çok şey konuşuluyor. Bunlardan biri de Şemdinli'nin rövanşının Reha Taşkesen'in istifası. Bu iddiayı Star yazarı Zülfikar Doğan yazısı ile dile getirdi.
Yazı: Zalfikar Doğan
Kaynak:  

-ABD buğdayı gözetliyor. Ya Başkent"te? Birileri, birilerini izliyor, gözlüyor. Genelkurmay dün açıklama yaptı. Kara Harp Okulu (KHO) Komutanlığı"ndan istifa edip, emeklilik isteyen Tümgeneral Reha Taşkesen"in komutanlık kademelerine ulaşan "ihbar belgelerinin" incelenmesi ve iddiaların ciddiyetinin kendisine sorulması üzerine kendi "öz iradesiyle" istifa yolunu seçtiğini duyurdu.

Konunun özel hayatla ilgili olduğu "özel hayatın masumiyeti - dokunulmazlığı - gizliliği" ilkesince açıklama yapıp, yapmamanın kişinin kendi takdirine bağlı olduğu belirtildi. Genelkurmay ayrıca açıklamasında, "Teknik dinleme yapmaya yetkili olmadığımız gibi böyle bir imkan ve kabiliyete de sahip değiliz"" dedi.

Ankara"da o kadar çok şey konuşuluyor ve iddialar uçuşuyor ki.

Misal; Genelkurmay ""Biz dinlemedik, böyle bir yetkimiz de, imkanımız da yok"" dediğine göre, Taşkesen"i kim dinledi, izledi?

İhbar belgelerini kimler derledi, gönderdi? Kimi kulislere göre, dün bu köşede TSK"nın gelecekteki komuta kademesi oluşumuna yönelik yazdıklarımızın tam tersi iddialar.

Yani, Tümgeneral Taşkesen, aksine Büyükanıt Paşa"ya çok yakın ve sevdiği, takdir ettiği bir komutandı. Teamüle göre de, Genelkurmay Başkanları"nın önemli bir bölümünün "görev mazisinde" KHO Komutanlığı vardı.

Güya, Şemdinli olayında, dosyanın hazırlanmasında, Orgeneral Büyükanıt"ın adının dosyaya ve iddianameye konulmasında ve sonrasında... Bazı emniyetçilerin görevden alınması için askeriye ısrarlı olunca ve üst düzey bazı emniyetçiler görevden alınınca, işte böyle bir rövanş yaşandı.

Yani, üst düzey emniyetçilere karşılık, askeriyeden de sicili parlak, geleceğin paşası, belki 10 yıl sonrası Genelkurmay"ın As"ı üst düzey bir komutan, teknik takip ve ihbar belgeleri sonucu görevden ve ordudan ayrıldı. Ayrılmaya mecbur kaldı.

Açıklamaya bakarsak "Teknik takibi" imkanı ve yetkisi olmadığı için Genelkurmay yapmadı.

Peki bu imkan ve yetki kimde vardı ve kim yaptı?

Ankara"da yine hem ortalık, hem de kafalar karıştı...

Yine kimilerine göre de, 30 Ağustos"tan sonra fiziğin bile kuralları değişecek!

Hepsi bir yana yüzümüz ne zaman gülecek?

Günün Önemli Haberleri