Askerden kadınlara üç afiş

Abone ol

TSK, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üç afiş hazırlandı. Afişlerde günle ilgili ilginç sloganlar kullanıldı.

Türk silahlı Kuvvetlerince (TSK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üç afiş hazırlandı. Hazırladığı üç afişte de TSK'nın başörtülü şehit annelerine yermediği dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bastırdığı afişlerde başörtüsü ve yazması olmayan meslek sahibi kadınların fotoğraflarını kullanarak kutlamasını yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan afişlerin ilkinde, arka fonda bulunan Türk bayrağının önünde, gökyüzüne bakan çeşitli meslek gruplarından 3 kadına ait fotoğraf ve fotoğrafın sağ tarafında ''Varlıklarıyla onurlandığımız, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapan fedakar kadınlarımızın Kadınlar Günü Kutlu Olsun'' yazısı yer alıyor.

İkinci afişte ise arka fonda bulunan Atatürk fotoğrafının önünde, çeşitli meslek gruplarından 5 kadına ait fotoğraf ve fotoğrafın sol tarafında Atatürk'ün ''Kadınlarımız erkeklerden daha çok aydın, daha çok verimli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar'' sözü yer alıyor.

Üçüncü afişte ise arka fonda bulunan Türk bayrağının önünde, çeşitli meslek gruplarından 5 kadına ait fotoğraf ve fotoğrafın üst kısmında ise ''Cumhuriyetimiz kadınlarımızın omuzlarında yükselerek bugünlere geldi'' yazısı yer alıyor. Fotoğrafın alt kısmında ise çeşitli renklerde çiçekler bulunuyor.

Günün Önemli Haberleri