Aselsan İsrail'e mi satıldı?
Abone olAB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Aselsan'ın hisselerinin İsrail'e satıldığı iddiasına yanıt verdi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Çemberlitaş'taki Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen ' Türkiye ve Avrupa Birliği ' konulu toplantıya katıldı.
Bakan Bağış Birlik Vakfı'nda yaptığı konuşmada Aselsan hisselerinin yüzde 51'inin İsrail'e satılması iddialarından yeni anayasa çalışmalarına kadar birçok konuya değindi. Konferansa Birlik Vakfı Kurucu Başkanı İsmail Kahraman ve vakıf üyeleri de katıldı.
ASELSAN'IN YÜZDE 51 HİSSESİNİN İSRAİL'E SATILDIĞI İDDİASI
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "Eğer bugün Türkiye belli bir noktaya gelebildiyse, bugün Türkiye Avrupa'nın 16. büyük ekonomisi olabildiyse diğer ülkelere örnek olabiliyorsa batısındaki Avrupa ülkelerine genç nüfusuyla üretimdeki artışıyla örnek olabiliyorsa Birlik Vakfı'nın ortaya koyduğu vizyonla oluyordur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı da Cumhurbaşkanı da Birlik Vakfı ruhuyla yetişmiştir ve öğrendiklerini biz kardeşlerine öğretme amacı taşıdığı için Türkiye'nin bugün geldiği nokta çok çok anlamlı" dedi. Bakan Bağış, konuşmasında Yunanistan ile ilgili eleştirilerde bulundu. Bağış,
"Şu anda Yunanistan'da seçimler var seçimi kazanan parti ' Güvenlik bütçelerini azaltalım' demiş. Günaydın.Yunanistan 'ın gelmiş olduğu noktanın en önemli sebeplerinden biri savunma sanayiinde Türkiye ile yarışmaya girmesi. İşte geldikleri nokta ortada. Halbuki savunmaya orduya değil de yola okula eğitime hizmet yaptığınız zaman bunun neticesini de alıyorsunuz" dedi. Bakan Bağış konuşmasında Aselsan'ın hisselerinin yüzde 51'inin İsrail'e satıldığı iddialarına da yanıt verdi. Bağış, "Savunmadan bahsetmişken birkaç gündür gazetelerde çarpık bir bilgi dolaşıyor. Aselsan'ın hisselerinin yüzde 51'inin İsrail'e satılması hükümeti makul yerlerde eleştirenlerin ifade ettiği birşey. Müsteşarımıza 'Bu işin aslı nedir ?' diye sordum.' Efendim öyle birşey yok' dediler. Aselsan'ın hisselerinin yüzde 85' i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme (TSK ) Vakfı'na aittir. Geri kalan yüzde 15 hisse ise, borsadadır. Onlarda da hisse devri yok . Türkiye'de birtakım çevreler rahatsızlar. Verdiğimiz rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz. Türkiye şeffaflaşmaya kalkınmaya devam edecek. Biz bu güzel milletin en iyisine layık olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU'NDAN DAHA İYİSİNİ BULAMAZDIK
Bakan Bağış konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi. 'Arasak daha iyisini bulamazdık' diyen Bağış,
"Çok iyi muhalefet liderleri geldi. Baykal'dan daha iyisi gelmez derken ana muhalefetimiz bize çok daha iyisini verdi. Kağıthane'ye Kağıttepe diyen, peygamberimizin damadının bir düşünür olduğunu söyleyen muhalefet lideri bu konunun kendi değerlerinden ne kadar uzak olduğunu ortaya koydu. Biz kendisinden çok memnunuz. RTÜK'ten bir ricada bulunsak, Sayın Kılıçdaroğlu'nun gaflarını fazla yansıtmasa. Yeni nesli etkilemesinden korkuyorum. O zihniyetin düştüğü durumu görüyoruz. Anlayamadıkları birşey var. Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum edildiler. Millet kendi vatandaşına bidon kafalı diyen zihniyeti çoktan yargılayıp müebbbet muhalefete mahkum etti " dedi.
BUGÜNKÜ ANAYASA İÇİ TUZAKLARLA DOLU BİR ANAYASA
Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Bakan Bağış, "Bugünkü anayasa onsekiz kez değiştirilmiş olmasına rağmen içi tuzaklarla dolu olan bir anayasa. Neden böyle diyorum ? Kooperatiflerin nasıl yönetilmesi gerektiği yazarken, Meclisin nasıl Cumhurbaşkanı seçmesi gerektiğine dair bir bilgi yok. Böyle bir anayasa olabilir mi ? Milletin ihtiyaçlarına cevap verecek bir anayasanın hazırlanması için yürütülen çabaları çok önemsiyorum.
Milletimiz sandıklara gitti oylarını kullandı. Bu seçimlerden sonra, kullanılan oyların yüzde 95' inin temsil edildiği bir meclis tablosu ortaya çıktı. Dört partinin de içinde olduğu bir anayasa uzlaşı komisyonu kuruldu. Bu komisyon bir yıl boyunca Türkiye'deki herkesi dinledi. Bu ülkede herkesi kucaklayacak bir anayasaya kavuşmak için önemli bir adım atılacak. Türkiye'nin AB sürecinde o standartları yakalaması çok önemli. Bizim demokrasimizin lekeli olmaması gerekiyor, bizim insan haklarında şüphe taşımamamız gerekiyor" diye konuştu.
BİZ VİZE MUAFİYETİ İSTİYORUZ
Bakan Bağış, Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda bir belge imzaladığı ve Türkiye'nin bölüneceği iddialarıyla ilgili de konuştu. Bağış,
"Türkiye'nin bir belge imzaladığı ve bölünürse bu bölgelerin ayrı ayrı AB'ye üye olacağı iddiası var. Bunun aslı astarı olamaz. Değil biz, tabiri caizse makara geçtiğimiz CHP bile yapmaz bunu. Onlar bile bu kadarını yapmazlar. Maalesef böyle bir dezenformasyon kampanyası var. Maalesef bu işin arkasından Türkiye'nin demokratikleşmesinden rahatsız olan kişiler çıkıyor. AB' ye vurarak aslında engellemeye çalıştıkları, Türkiye'nin AB standartlarında şeffalaşması demokratikleşmesi " dedi.
Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına uyguladığı vizeyle ilgili de konuşan Bağış " Vizeler konusunda şunu söyleyeyim. Haklı olmak yetmiyor güçlü olmak lazım. Biz on yıl evvel vize konusunu açtığımızda konuyu tartışmak bile istemeyen Avrupa'lıların 'Size vize kolaylıkları yapalım' demesine şahit olduk. Biz vize kolaylığı değil vize muafiyeti istiyoruz. 80 darbesinin bu ülkeye attğı en büyük kazıklardan biri bu vize konusudur. Yüzlerce insan idam edilirken binlerce insan işkence görürken bu ülkenin evlatları siyasi sığınmacı olarak Avrupa'ya gidemesin diye teşvik eden bir zihniyet vardı. AB Türkiye ile geri kabul anlaşmasını müzakere etmeye hazırız diyor. Biz imzalamaya hazırız diyoruz, ki bu komisyon Türkiye ile vize muafiyet görüşmeleri yetkisi alsın. Bazı ülkeler bu yetkisiyi vermeme konusunda çekimser davranıyor. Biz de işinize gelirse diyoruz. Eninde sonunda bizim vatandaşlarımıza uygulanan vizeler kalkmak zorunda. Haklı olmak değil güçlü olmak da gerekiyor" şeklinde konuştu.