ASDEP nedir hangi bölüm mezunları ASDEP'e alınır
Abone olAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın projesi olan ASDEP, aileler için sosyal planlamaları yapan personellerin görev yürüttüğü programdır. ASDEP projesinin asıl amacı, rehberlik ve yönlendirmenin yapılması suretiyle vatandaşların kamu hizmetleriyle daha hızlı buluşturulmasıdır. İşte ASDEP'le ilgili merak edilenler.
ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere
olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal
hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer
kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.)
yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında
rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır.
ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi
amaçlanmaktadır.
Bu Program ile Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım ve sosyal hizmetler başta olmak üzere kamunun imkânları ve hizmetleri konusunda desteğe ihtiyacı olan kişi ve ailelere ulaşılması, psikososyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik, rehberlik ve yönlendirmenin yapılması suretiyle vatandaşlar ile kamu hizmetlerinin daha hızlı buluşturulması hedeflenmektedir.
ASDEP ile aile ve kişilerin Bakanlığı hizmetlerinden yararlanma süreçlerinin izlenmesi de hedeflenmektedir.
ASDEP’in ülke geneline yaygınlaştırılması için özel hizmet alımı yoluyla öncelikle 1.500 personelin istihdamı süreci başlatılmıştır. Daha sonra bu sayı 3000'e çıkarılmıştır.
ASDEP Görevlileri;
1- Sosyal Hizmet
2- Psikoloji
3- Sosyoloji
4- Çocuk Gelişimi
5- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
6- Aile ve Tüketici Bilimleri
bölümlerinden mezun adaylar arasından geçerli KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan alanlardan, başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde, her bir İl için alınacak ASDEP görevlisi sayısının 4 (dört) katı aday içerisinden İl Müdürlüğünce yapılan değerlendirme sonucunda istihdam edilecektir.