Asamoah ırkçılıktan dertli

Abone ol

Gana kökenli futbolcu Asamoah, Almanya'yı, ırkçılık olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Almanya Milli Futbol Takımı'nın Gana kökenli futbolcusu Gerald Asamoah, Almanya'yı, ırkçılık olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Gerald Asamoah, Kicker adlı spor dergisine yaptığı açıklamada, futbolda olduğu kadar özel yaşantısında da ırkçı hakaretlere maruz kaldığını savunarak, ''Bu olaylardan sonra Almanya adına oynamak bir anlam ifade ediyor mu? Bu soru üzerinde ciddi biçimde düşünmem gerekiyor'' dedi.

Irkçı eylemlere karşı kararlı bir biçimde karşı çıkılmasını takdir ettiğini ifade eden Asamoah, koyu tenlilerin de insan olduğunun anlaşılması için bu konunun sürekli olarak gündemde tutulması gerektiğini söyledi. Milli takımın maçları sırasında kendisine ırkçı hakaretlerin yapıldığını ve bu olayların kendi ülkesinde de büyük tepkiyle karşılandığını kaydeden Asamoah, bu tür eylemlerin Almanya'nın Dünya Kupası sırasında düzelen imajının yeniden bozulmasına neden olduğunu anlattı.

Asamoah, gençliğinde koyu tenli olduğu için diskolara girmesine izin verilmediğini belirterek, şimdi ise tanındığı için giremeyeceği disko olmadığını bildirdi. FC Schalke 04'te oynayan ve bir kupa maçında bacağı kırıldığı için aylarca sahalardan uzak kalacak olan Asamoah, eşiyle bir kuzeninin de pazarda hakaretlere maruz kaldıklarını sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri