Arzu, umudun resmini çizdi

Abone ol

Başında, milyonda bir görülen "beyin sapı tümörü" oluşan ve şimdiye kadar yaşaması mucize olan ilköğretim öğrencisi Arzu Ayşe Bağrıaçık, yaşamdan umudunu kesmedi.

MADDİ DESTEK ARIYOR
Yaşargil "Ameliyata gelirken en çok hayal ettiğinin resmini yap getir" dedi. Arzu kendisini ameliyat masasında gösteren bir resim yaptı. Babası 180 bin YTL'lik masraf için yardım kampanyası açtı.

Arzu'nun umudu Prof. Yaşargil

Omuriliği ile beyni arasındaki tümör nedeniyle Arzu'nun yaşamasına mucize gözüyle bakılıyor. 12 yaşındaki Arzu Prof. Dr. Gazi Yaşargil'in yapacağı ameliyatla yeniden hayata döneceği günü bekliyor.

Beylikdüzü'ndeki Bizimkent İlköğretim Okulu 6. sınıfı öğrencisi olan 12 yaşındaki dünyalar güzeli Arzu Ayşe Bağrıaçık, 7 ay önce dayanılmaz baş ağrıları çekmeye başladı. Baba Derya Bağrıaçık Arzu'yu İstanbul Bakırköy Kızılay Dispanseri'ne götürüp muayene ettirdi. Doktorlar bunun migren ağrısı olduğunu söyleyerek küçük kızı ilaç verip evine gönderdi. Doktorun verdiği ilaçları kullanmasına rağmen ağrıları dinmeyen küçük Arzu, okula gidemez ve uyuyamaz oldu.

BEYİN SAPINDA TÜMÖR
Daha sonra MR'ı çekilen Arzu'nun ailesine, kızın ciddi bir rahatsızlığı bulunduğu ve acilen hastaneye götürülmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine ailesi Arzu'yu Marmara Üniversitesi Onkoloji Bölümü'ne götürdü. Burada tedavi altına alınan küçük Arzu'nun, omurilik ile beyin arasında bulunan beyin sapında 5 santimetre büyüklüğünde bir tümör tespit edildi. Milyonda bir görülen "Diffuse Pons Gliomus" teşhisi konulan küçük Arzu'nun beyninde tümör nedeniyle su birikmesi yaşanıyordu. Marmara Üniversitesi Pediatrik Nöroşirürji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Memet Özek tarafından 2004'ün Kasım ayında ameliyat edilen küçük Arzu'nun kafatası merkezine şaant cihazı yerleştirildi. Bu cihazınucuna bağlanan ve deri altından mide boşluğuna kadar uzatılan ince bir hortum ile beyinde toplanan suyun mideye aktarılması sağlandı.

45'TEN 70 KİLOYA ÇIKTI
Operasyonun ardından Arzu'nun radyoterapi görmesinin şart olduğu belirtildi. Ailesinin maddi imkânsızlıklarına rağmen Arzu, 22 Aralık'ta İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde radyoterapi tedavisi görmeye başladı. Tedavi nedeniyle küçük kızın saçları döküldü ve kilo almaya başladı. Daha önce 45 kilo olan Arzu radyoterapi tedavisinden sonra 70 kiloya çıktı. Kortizon ilaçları nedeniyle de vücudunun büyük bölümünde morluklar meydana geldi. Doktorlar baba Derya Bağrıaçık'a tümörün çok tehlikeli bir bölgede bulunduğunu ve ameliyat edilmesi durumunda Arzu'nun hayatta kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylediler. Doktorların "Kızının ömrü çok kısa. Ne kadar iyi yaşatabilirsen yaşat" demeleri üzerine varını yoğunu kızı için harcayan baba Bağrıaçık, yüksek ilaç masraflarını karşılayamaz hale geldi.

180 MİLYAR GEREKİYOR
Kızının tedavisi sırasında çalıştığı matbaacıda sigortasının yatırılmadığını öğrenerek işyerinden ayrılan ve taksicilik yapmaya başlayan baba Bağrıaçık, mahalle muhtarı ve belediye başkan yardımcılarının yardımıylaYeşil Kart çıkarttırdı. Tedavi masraflarını Yeşil Kart'la karşılayan baba Bağrıaçık, kızının gerektiğini öğrenince yıkıldı. Bunun üzerine valiliğe başvuran baba Bağrıaçık, kızının ameliyat masrafı için 1 yıllık yardım kampanyası başlattı. Bu kampanya çerçevesinde şimdiye kadar 40 milyar para toplandığını söyleyen baba Bağrıaçık, "Garanti Bankası Kavaklı Beylikdüzü 782. Şube'de 6299928 nolu hesap açtırdık. Bu hesaba toplanan para kızımın tedavisi için hastanelere ödeniyor." dedi. Kızını tedavi ettirebilmek için hastane hastane dolaşan baba Bağrıaçık, Arzu'yu dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e götürme şansı buldu. Yaşargil'in Türkiye'ye geldiğini öğrenen baba Bağrıaçık, kızını yanına alarak Ankara'ya gitti. İlk gidişinde Prof. Dr. Yaşargil'le görüşemeyen baba Bağrıaçık, üç gün sonra tekrar Ankara'ya giderek Yaşargil'den randevu talebinde bulundu. Baba Bağrıaçık, Ankara Bayındır Hastanesi'nin muhasebe müdürünün yardımı sayesinde Prof. Dr. Yaşargil'le görüşme fırsatını yakaladı.

ARZU'DAN RESİM İSTEDİ
Prof. Dr. Yaşargil, raporları inceledikten sonra çok ender görülen bir vaka olduğunu ve Arzu'nun gözlerinin kör olup, felç kalmamasının büyük bir şansolduğunu söyledi. Küçük kız, ünlü doktordan kendisini tedavi etmesini ve tehlikeli hastalıktan kendisini kurtarmasını istedi. Yaşargil ise, ilaçlarını kullanmasını ve Haziran ayında ameliyatını yapacağını söylediği Arzu'ya "Ameliyata gelirken bana hediye olarak en çok istediğin ve hayal ettiğin bir resmi yap getir. Ayrıca çok tombikleşmişsin, geldiğimde seni dal gibi görmek istiyorum." dedi.

TV SPİKERİ OLMAK İSTİYOR
Doktorunun isteği üzerine zayıflamak için yemek yemeyi azaltan küzük Arzu, Prof. Dr. Yaşargil'in istediği resmi de çizdi. Bir hastane içerisinde bir ameliyathane masası ve başında Gazi Yaşargil'i gösteren bir resim ile hayal ettiği bahçeli bir ev ve deniz kenarında tatil yapan, kendisinin de içinde bulunduğu insan resimleri çizdi. Hep başarılı bir haber spikeri olmayı hayal ettiğini söyleyen Arzu, "Ameliyat olup iyileşeceğim günü umutla bekliyorum. Hayalimde hep bir TV spikeri olmak geçiyor. Annem, babam, kardeşim ve arkadaşlarım bana büyük destek veriyorlar. Beni ameliyat edecek doktoruma da söz verdim. İyileşip çok başarılı olacağım" dedi.

HABER: MUSTAFA KAYA
KAYNAK:

Günün Önemli Haberleri