Artık hizmet köylünün ayağına gidiyor

Abone ol

TEDGEM Genel Müdür Yardımcısı Kutkan, köy ve köylüye hizmetin yerinde olması gerektiğini söyledi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Yayım Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Çiftçi Eğitim ve Yayım Faaliyetleri Değerlendirme” toplantısında eğitim ve yayım çalışmaları masaya yatırıldı. 

Antalya'da düzenlenen toplantının açılışına TEDGEM Genel Müdür Yardımcısı Emre Kutkan, ,İl Tarım Müdürü Bedrullah Erçin ve Yayım Daire Başkanı Mehmet Zeki Akgün katıldı. Çiftçi Eğitim ve Yayım faaliyetleri, tarımsal yayım ve danışmanlık desteklemelerinin değerlendirilmesi, bu faaliyetlerin yürütülmesinde karşılaşılan sorunların ele alınması ve bu sorunlara getirilecek çözüm önerilerinin tespit edilmesi amacıyla düzenlenen eğitim programına 81 İlin Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube müdürleri ile teknik personeli katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan ve Yayım Daire Başkanı Mehmet Zeki Akgün “Genç Çiftçiler, Sulu Tarımın geliştirilmesi, organik tarımın geliştirilmesi gibi bir çok proje uyguluyoruz. Ancak 2007 yılında başlattığımız TARGEL projesi ile köylerde hizmet veren Sözleşmeli TARGEL personeli Bakanlığımız adına çok önemli. Bu nedenle Targel Personeli ile ilgili olarak empati yapmanızı ve onların sıkıntıları varsa çözmenizi istiyorum siz Şube Müdürlerinden” dedi. İl Tarım Müdürü Bedrullah Erçin yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: 

“Tarımsal üretimi geliştirmek için yapmış olduğumuz tüm çalışmalar üretici üzerinde iyi bir algı bırakmamışsa hiç önemi yoktur. Bu algıyı Çiftçi Eğitim Şube Müdürlükleri sağlayacaktır. Bakanlığımızın imajı, onların üzerindeki algı Çiftçi Eğitim ve Yayım Şubesi ile ilgili. Bugün bu eğitimde yapmış olduğunuz iyi şeyleri 81 ille paylaşın ve 81 ilde iyi şeyler yapsın. Yapmış olduğunuz yanlışları da 81 ille paylaşın ki onlar da bu yanlışı yapmasınlar. Bu toplantının metot birliği sağlaması açısından, uygulama birliği sağlaması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum dedi.

TEDGEM Genel Müdür Yardımcısı Emre Kutkan konuşmasında “ Son yıllarda önemi gittikçe artan tarımsal üretim ülkeler için sınırlar ötesi bir nitelik kazanmış, üretimde kendi kendine yeterli olma kaygısı yerini, dünya için üretim ve pazarlama yaklaşımına bırakmıştır. Milli gelir ve istihdama katkı sağlaması, sanayi sektörüne hammadde ve sermaye aktarması tarımın ülke ekonomisindeki öenmini artırmaktadır. Günümüzde tarım, sadece toprakta ve pazardaki süreçler ve araçlarla yönetilemeyecek kadar büyük bir sektör haline gelmiştir. Bu süreç; tarımda kırsal kalkınmayı gerçekleştirecek, tarımsal geliri istikrarlı bir şekilde artırarak hayat standartını yükseltecek, kaynakların daha etkin, ekonomik ve verimli kullanılmasına imkân sağlayacak bir tarım politikasının uygulamaya konulmasını da zorunlu kılmıştır” dedi. 

 Time Zone Travel ve Kirpi Organizasyon tarafından düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantısında ülkemizdeki tarımı geliştirmek ve üreticilerimizin kalkınmasını sağlamak için kırsal alandaki örgütlenmenin yeterli düzeye çıkarılması gerektiğini vurgulaya Kutkan “Üretimden pazarlamaya kadar olan tüm kanallarda bu organizasyonların etkin bir hale getirilmesi temel hedefimizdir. Bakanlığımızın “ Köye ve köylüye hizmet mahallinde olmalıdır” felsefesiyle, bilgiyi en kısa ve etkili biçimde çiftçimize ulaştırmak, tarımsal yayım faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi ve bir anlamda da Türkiye’de kırsal kalkınmanın sağlanmasına öncülük etmek amacıyla yürütülen TARGEL projesi kapsamında 4550 Ziraat mühendisi ve Veteriner Hekim sözleşmeli olarak köy ve beldelerde tarımsal yayım hizmeti vermektedir ” dedi.
Günün Önemli Haberleri