'Arsa avcısı' çetesinin lideri tapu memuru çıktı
Abone olANKARA'da, kamu arazisi satışı vaadiyle 160 kişinin 300 milyon lirasını dolandıran çeteye yönelik 'arsa avcısı' operasyonunda gözaltına alınan 106 kişiden 54'ü, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 52'si de adliyeye sevk edildi. Çete lideri Atakan Avcı'nın, tapu memurluğunu bırakarak, soyadını verdiği çeteyi kurduğu ortaya çıktı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi
ekiplerinin yaklaşık 2 yıl süren teknik ve fiziki takibinde
106 kişilik dolandırıcılık çetesi tespit edildi. Kamu arazilerinin
satışını yapma vaadiyle çok sayıda kişinin
paralarını dolandıran çeteye yönelik geçen hafta 14 ilde eş
zamanlı 'arsa avcısı' operasyonu düzenledi.
Operasyonda örgüt liderleri Hasan Y., Turhan B., Gökhan Y. ile 5 tapu memuru, 4 avukat, 2 polis memuru, 1 uzman çavuş ve 1 mühendisin de aralarında bulunduğu 106 kişi gözaltına alındı. 160 kişiyi 300 milyon lira dolandırdığı tespit edilen örgüt üyelerine ait 8 araç, 40 iş yeri, konut, arsa ve 30 milyon liraya el koyuldu.
Tapu memurluğundan çete liderliğine
Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 54'ü, serbest bırakıldı. 52 kişi ise adliyeye sevk edildi. Mahkeme kararıyla 20 kişi tutuklanırken, 32 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.
Açtığı galeride lüks araçların satışını
gerçekleştiriyordu
Çete lideri Atakan Avcı'nın, 1 ay önce yine 'dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildiği öğrenildi. Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin, tapu memurluğu olduğu, memuriyeti bırakarak, çeteyi kurduğu belirlendi.
Avcı'nın, çeteye kendi soyadını verdiği de belirtildi. Avcı'nın, cezaevine girmeden önce mağdur ettiği kişilerden dolandırdığı paralarla lüks yaşam sürdüğü, gayrimenkullerinin olduğu ve açtığı galeride lüks araçların satışını gerçekleştirdiği belirlendi.
Temizlikçi de çetede
Öte yandan adli kontrolle serbest bırakılan çete üyelerinden Hasan D.'nin, temizlikçi firmasında çalışırken, yaklaşık 1 yıl önce çeteye üye olduğu öğrenildi. Çete bünyesindeki faaliyetleri ile kısa sürede büyük kazançlar elde eden Hasan D.'nin, kendisine ait şirket kurduğu, otomobil alım satım işlerinde yoğunlaştığı, pahalı otomobillere binerek, lüks yaşam sürdüğü ortaya çıktı.
Ayrıca çete üyelerinin, tapu müdürlüğünde irtibatlı oldukları kamu görevlilerini kullanarak, memurların işlem yaptığı alana geçtikleri ve memur gibi işlem yapıp, mağdurlara sahte tapu teslim ettikleri saptandı. Çete üyelerinin, dolandırdıkları paralar ile gece kulübü kapatarak, eğlendikleri de belirlendi.
Çetenin tuzağına 4 kez düşüp, 5 milyon lira kaptırmış
Şüphelilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu devam ederken, Antalya'da sağlık turizm alanında şirketi bulunan iş insanı Tuncay Küçükyılmaz'ın, 4 kez çete üyeleri tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı. Ankara'da polise ifade vererek, şikayette bulunan Küçükyılmaz'ın, 2018 yılında 'imar affı' düzenlemesinin çıkması üzerine Antalya Aksu'da Hazine'ye ait 170 dönümlük araziyi sağlık turizm tesisleri ve huzurevi yapmak için satın almak isteyince çetenin ağına düştüğü öğrenildi.
Arkadaşının yönlendirmesiyle araziyi satın almasında kendisine yardımcı olabileceği söylenen Nurettin T. ile Ankara'da buluşan Küçükyılmaz'ın 1,5 milyon lira dolandırıldığı ortaya çıktı. Daha sonra 3 kez çetenin farklı üyelerince dolandırılan ve mağduriyetinin giderileceği vadedilen Küçükyılmaz, toplam 5 milyon 250 bin lira dolandırıldı.