Armutlu MYO öğrencilerini bekliyor
Abone olArmutlu MYO eğitime, Armutlu Belediyesi tarafından Yalova Üniversitesi’ne tahsis edilen binasında başladı.
Armutlu Meslek Yüksek Okulu 2010-2011
akademik eğitim ve öğretim yılına, Armutlu Belediyesi tarafından
Yalova Üniversitesi’ne tahsis edilen Armutlu Meslek Yüksek Okulu
binasında başladı.
Yrd. Doç. Dr. Celal Ateş, ek yerleştirme yapacak öğrencilere çağrıda bulunarak; “Geleceğin mesleklerinden biri de Su Ürünleri Teknikerliği’dir. Öğrencilerimiz bu bölümü seçerek sağlam bir gelecek için adım atabilirler” dedi.
Toplamda 40 öğrenci kontenjanı olan ve Su Ürünleri programında faaliyet gösteren Armutlu MYO, ek kontenjan ile üniversiteye yerleşmek isteyen üniversite öğrencisi adaylarını bekliyor.
Kapılarının herkese açık olduğunu dile getiren Yrd.
Doç. Dr. Ateş, “Su Ürünleri ön lisans programı olarak
eğitim vermekte olan Armutlu MYO, su ürünleri üretimi ve su
ürünlerinin işlenmesi, balık avcılığı ve balıkların tanıtılması, iç
su ve denizlerin korunması, akvaryum balıklarının üretilmesi, balık
yemi üretimi ve teknolojik konularda bilgi ve beceri kazanımları
sağlanarak eğitim vermektedir. Bu amaç doğrultusunda Tarım
Bakanlığı ve diğer devlet kuruluşlarında, iç su ve denizlerde
üretim yapan balık çiftliklerinde, tesislerde ve fabrikalarda
ayrıca kendi işini kuracak olan müteşebbis ruhlu su ürünleri
teknikerleri istihdam edilme fırsatı bulacaklardır” diye
konuştu.
YÜKSEK OKULA ULAŞIM KOLAYLIĞI
Armutlu MYO Yalova Üniversitesi’ne bağlı olarak, Yalova’ya 55 km, Gemliğe 35 km uzaklıkta bulunduklarını aktaran Ateş, İstanbul’a her sabah ve akşam deniz otobüsüyle ulaşılabilen 1 saat 15 dakikalık mesafede olan bir konumda olduklarının altını çizdi.
Ateş ayrıca, her saat Yalova ve Gemlik istikametine yapılan otobüs seferlerinin ulaşımda kolaylık sağladığını ve öğrencilere yüzde yüzde 30'luk indirim uygulandığını kaydetti.
Armutlu Yüksek Okulu’nun Türkiye’de su ürünleri sektörünün ihtiyacı olan "Su Ürünleri Teknikerleri"ni bilgili, becerikli, saygın, dürüst işini bilen elemanlar yetiştirmek amacıyla hem ilçeye, hem de bölgeye hem de ülke bazında katkı sağlayacağı düşünülerek kurulduğunu vurgulayan Yar. Doç. Dr. Ateş, “Armutluda eğitim görecek olan öğrenciler için kullanıma hazır ve öğrenciler için ekonomik hotel, motel ve yazlık işletmeler mevcuttur. Yalova Üniversitesi, Armutludaki öğrenciler içinde aynı ücretle öğlen yemeği olanağı sağlamaktadır. Bu konulara ve sektöre ilgi duyan ülke gençlerimizi Armutlu MYO’nu tercih etmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
SU ÜRÜNLERİNE İLGİ AZ
Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen ülke nüfusuna göre kişi başına 5-7 kg balık tüketimi düştüğünü açıklayan Ateş, Japonya’da ise kişi başına düşen balık tüketiminin 60 kg civarında olduğunu aktardı.
Sınır komşumuz Yunanistan’ın 9 milyon nüfusu ile yıllık balık üretiminin 200 bin ton olduğunu söyleyen Ateş, Türkiye’nin yıllık balık üretiminin ise halen 120 bin ton dolayında kaldığını belirtti.
EK KONTENJANLAR İÇİN FIRSAT
Ateş konuyla ilgili “Bu durum açıkça göstermektedir ki balıkçılık açısından ülkemizin sahip olduğu iç sular ve denizlerimize yeterince önem verilmemektedir” dedi.
Ateş, Armutlu MYO'nda ikinci yerleştirme, ek kontenjanından yararlanmak isteyen öğrencilerin 6-11 Ekim 2010 tarihleri arasında adresinden kendileri Armutlu MYO için tercih yapabileceğini açıkladı.