Arıtmandan olay mektup

Abone ol

CHP milletvekili Canan Arıtman Emine Erdoğan’a çok tartışılacak bir mektup yazdı.

Emine Erdoğan"a bir mektup yazan CHP milletvekili Canan Arıtman "Giyim tarzınız Türk kadınını rencide ediyor. Kişisel tercihleriniz yurtdışında Türk kadını hakkında yanlış imaj yaratıyor. Değişemeyecekseniz evde oturun" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, kıyafetleri tartışma konusu olan Emine Erdoğan"a mektup yazarak "Giyim tarzının Türk kadınını rencide ettiğini" söyledi. Arıtman, onbinlerce kadının tazminat davasına hazırlandığını vurguladığı, mektubunda şöyle dedi:

YANLIŞ İMAJ

Sizin ve beraberinizdeki birçok bakan eşinin Türkiye Cumhuriyeti"ni temsilen gittiğiniz yurtdışı gezilerdeki giyim tarzınız, Türk kadınını rencide etmektedir. Kişisel tercihinize saygı duyarım. Modern Türkiye Cumhuriyeti"nin kadınları tesettürsüz, çağdaş, Batılı giyim tarzını benimsemiştir. Bu nedenle kişisel tercihleriniz, yurtdışında Türk kadını ve Türkiye hakkında yanlış imaj yaratılmasına neden olmaktadır.

ÖZEL HAYAT DEĞİL

Yurtdışı gezileri özel hayatınızın bir parçası değildir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının eşleri olarak gidiyorsunuz, ülkemizi ve Türk kadınını temsil ediyorsunuz. Tüm masraflarınızı Türk milleti ödüyor. Kişisel tercihlerinizi, yaşam biçiminizi, bu temsil görevini yaparken sergileyemezsiniz.

MÜCADELEYİ SIFIRLADINIZ

Yurtdışında okumuş, çalışmış, iş veya bilimsel çalışmalar yapmak üzere yurtdışında bulunmuş binlerce kadın bu konuda mücadele verdik. Ülkemiz ve yaşam biçimimiz çok tanınmadığı için yabancılar bizlere hep "Ülkenizde çarşaf giyiyorsunuz, yurtdışında bizler gibi giyiniyorsunuz" derlerdi. Onbinlerce Türk kadınının mücadelesini bir anda sıfırladınız.

EVDE OTURUN

Mutlaka eşinizle yurtdışı gezilere gidecekseniz çağdaş bir Türk kadını gibi olun, olamayacaksanız lütfen evde oturun. Biz Türk kadınlarının artık sabrı kalmamıştır. Mağduriyetimizi gidermek için onbinlerce tazminat davası açmayı düşünüyoruz. Eşini döven ve çok eşli yaşam sürüden bazı AKP milletvekillerinin de tarafınızdan kınanmasını rica ediyoruz.

Haber: Şehriban Oğhan
Kaynak.

Günün Önemli Haberleri