Arınçtan vekillere iftar

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, milletvekillerine Meclis Üyeler Lokantasında iftar yemeği verdi.

İftara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TBMM Başkanvekilleri İsmail Alptekin ve Nevzat Pakdil, AK Parti Grup Başkanvekilleri, eski TBMM başkanları Sabit Osman Avcı, Yıldırım Akbulut ve İsmet Sezgin ile milletvekilleri katıldı.

Arınç, yaptığı konuşmada, Erdoğan'a, ABD ve İngiltere'ye yaptığı ziyaretlerin ardından iftar yemeğine katıldığı için teşekkür etti. Parlamento'nun 5. yasama yılına başarıyla girdiğini, bu yasama yılında da başarılı çalışmalarını devam ettireceğine inandığını ifade eden Arınç, ''Önümüzdeki seçimlere selametle gitmeyi diliyorum'' diyerek, milletvekillerini, 4. yasama yılındaki çalışmaları dolayısıyla kutladı.

Ramazan Ayı'nın önemine de değinen Arınç, bu kutsal ayda, aileler arasında yardımlaşmanın arttığını, yüzlerin güldüğünü söyledi. Arınç, Ramazan ayının, barışma, kardeşlik, dostluk ve yardımlaşma ayı olduğunu ifade ederek, bütün İslam aleminin huzura erdiği bir Ramazan ayı olmasını diledi. İftar yemeğinin ardından, TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı Unakıtan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, eski Meclis başkanları Avcı, Akbulut ve Sezgin, Arınç'ın makamında bir süre sohbet ettiler.

İftar yemeğinin mönüsü, mercimek çorba, salata, börek, beğendi kebap, hindi dolma ve güllaçtan oluştu. Hurma, zeytin, bal ve tereyağının da ikram edilen iftar yemeğinin sonunda, davetlilere, çay ve kahve verildi.

Günün Önemli Haberleri