Arınçtan Lübnan için mektup

Abone ol

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Lübnan'da yaşanan dram için Avrupa'ya bir mektup yazdı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Avrupa'dan, Lübnan'daki insanlık dramına seyirci kalmamalarını istedi ve çatışmaların durdurularak barışın sağlanması için gösterilen çabaların artırılması çağrısında bulundu.

Arınç, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Rene van der Linden, Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell Fontelles ve AGİT-PA Başkanı Göran Lennmarker ile İKÖ Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri İbrahim Auf'a ayrı ayrı mektup gönderdi.

Arınç, mektubunda, Ortadoğu'da tırmanan gerilimin, bölgede barış ve istikrarı tehdit edecek boyutlara ulaştığına işaret etti.

İsrail'e yönelik saldırıları tasvip etmenin mümkün olmadığını belirten Arınç, İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunu ancak İsrail'in sivillere ve altyapıya zarar veren orantısız ve ayrımsız güç kullanımının da mazur görülemeyeceğini vurguladı.

"Bulunduğumuz noktada, Lübnan büyük bir insani krizin eşiğine gelmiştir. Ülkenin hassas dengelere dayanan kırılgan siyasal sistemi daha da zayıflamıştır" diyen Arınç, halkların temsilcileri olan parlamentoların gözleri önünde meydana gelen bu insanlık dramına seyirci kalınmaması gerektiğini belirterek, çatışmaların durdurularak barışın tesisini sağlamak için yürütülen çabaların artırılmasını istedi.

Arınç, Lübnan ve Gazze Şeridi'ndeki gelişmelerin, bölgede barış içinde bir arada yaşama perspektifini gölgeleyecek boyutlar kazanmasına engel olmanın zamanı geldiğini kaydetti.

Günün Önemli Haberleri