Arınç'ın umredeki Hakan Şükür anısı

Abone ol

Umre için gittiği Suudi Arabistan'da, Türk olduğunu anlayan görevliler "Hakan Şükür" dedikten sonra buyrun geçin diye içeri almışlar.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin 3. olduğu 2002 Dünya Kupası'nın ardından yaptığı umre seyahatinde yaşadığı ilginç bir Hakan Şükür anısını paylaştı.

Seçim bölgesi Bursa'da konuşan arınç, Şenol Güneş'in Bursaspor'a teknik direktör olmasına sevindiğini, çünkü Şenol Hoca'nın Türkiye'yi Dünya Kupası'nda 3. yaptığını söyledi.

ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN SONRA GÜZEL BİR İNSAN

Bursa'nın en önemli değerlerinden birinin de Bursaspor olduğunun altını çizen Bülent Arınç, "Ama her şeye değer bir tebriği buradan yapmak istiyorum; Teknik direktör konusunda çok isabetli bir karar verdiler. Yani 'sporcunun zeki, çevik, ahlaklı olanını severim' diyor büyük Atatürk. Bunun gibi her şeyde ahlaklı, dürüst, ilkeli insanları tercih etmeliyiz. Benim teknik direktörler içinde inancı ile, memleket sevgisi ile, başarıları ile takdir ettiğim insanlardan biri de Şenol Güneş hocamızdır. Henüz onunla da bir Bursaspor tesisinde buluşamadık ama Ertuğrul Sağlam'dan sonra böyle güzel bir insanın Bursa'nın başına geçecek olması çok önemlidir" dedi.

HAKAN ŞÜKÜR'Ü NERDEN GÖRDÜN DEDİM

"Unutmayın 2002'de Türk Milli Takımı Seul'de dünya üçüncülüğünü kazanırken aynı zamanda Türkiye'yi de dünyanın gündemine oturtmuştu" diyen Arınç, bu başarı sonrası Türkiye'nin dünyadaki tanınırlığının artmasına ilginç bir örnek verdi. Arınç, "2002'den sonra bir Umre'ye gittiğimde hiç unutmuyoruz, çanta taşıyoruz diyanetin verdiği çantaları. Kapıda da biliyorsunuz Arapların asker midir, polis midir bilmiyoruz çantalara bakıyorlar içine filan. Türk bayrağını gördü, 'Hakan Şükür' dedi şöyle bir, ondan sonra da 'buyurun geçin' dedi. Merak ettim, ne demek istiyorsun, nerden gördün? 'E siz Kore'de, Seul'de şampiyonluk kazandınız, biz bütün buralarda Mekke'de Medine'de Türkiye diye sokaklara döküldük' dedi" şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri