Arınça Bülent İvedik benzetmesi

Abone ol

Arınç ile Kılıçdaroğlu arasındaki polemik daha bitmeden yeni bir polemik başladı. CHP'li Okay Arınç'a ağır sözlerle yüklendi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, suikast iddialarına inanmayanları ahmaklıkla suçlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a 'Recep İvedik' benzetmesiyle cevap verdi. Okay, "Sayın Arınç'a bakanlık dokundu. Ağzı bozuldu. Bunda Recep İvedik filmlerinin de etkisi oldu. Bundan sonra galiba Bülent İvedik denmesi daha doğrudur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, referandum süresini 60 güne indiren kanun teklifinin Anayasa Komisyonu'nda kabul edilmesini değerlendirdi. Söz konusu teklifin Anayasa değişikliği için hazırlık olduğunu savunan Okay, "Anlaşılan o ki AK Parti, yargıyı da AKP'lileştirmek
için bir Anayasa değişikliği yapma çabasındadır. Bu referandum süresinin kısaltılmasındaki amaç da Anayasa'daki değişikliği uzlaşmaksızın halkoyuna götürme arzusudur. Geçmiş şunu gösterdi ki böylesine direngen siyasi iktidarlar halkoylamasında halktan tokat yemiştir" dedi.

ERMENİSTAN-TÜRKİYE PROTOKOLÜ
Okay, Ermenistan Anayasa Mahkemesi'nin protokolleri ortak sınırın açılması ve diplomatik ilişkilerin başlaması şartına bağlanmasını da değerlendirdi. Bunun Türkiye'nin başına ilk defa gelmediğini, Annan Planı oylamasında da Kıbrıs'ta bunun yaşandığını hatırlatan Okay, "Açılım projesi müelliflerinin oldu bittiye getirerek kamuoyuna yansıttıklarının gerçekte altyapısının hazır olmadığının ve bu konuda muhatap ülkelerle görüşmelerin sağlıklı bir şekilde yürütülmediğinin, dış politikanın tutarsızlıklar içinde olduğunun göstergesidir. Bir kez daha AK Parti hükümeti Türkiye'yi dış politikada toslatmıştır" dedi.

ARINÇ'A AĞIR SÖZLER
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın suikast iddialarını ciddiye almayanları ahmaklıkla suçladığının hatırlatılması ve bu konuda dava açılıp açılamayacağının sorulması üzerine Okay şunları kaydetti:
"Kimse bu lafa alınıp da dava açmasın. Sayın Arınç bakan olduktan sonra kontrolü tamamen yitirdi. Sayın Arınç'a bakanlık dokundu. Ağzı bozuldu. Bunda Recep İvedik filmlerinin de etkisi oldu. Hakaretamiz konuşmaların reytingi yüksek oluyor. Bundan sonra galiba Bülent İvedik denmesi daha doğrudur. Sayın Arınç'ın bu tür basın açıklamalarında RTÜK'ün denetimine tabi televizyon kanalları kimi açıklamalarında bip sesi vermesi lazım. Arınç'ın konuşmalarının biplenmesi lazım."

Günün Önemli Haberleri