Arılar dehşet saçtı

Abone ol

Arı yüklü kamyon devrilirse ne olur? Sivas'ta böyle bir olay yaşandı ve etrafa saçılan arılar dehşet saçtı.

Sivas'ta arı yüklü kamyonun devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kamyonun kasasından etrafa saçılan arılar, yaralılar ile kaza yerine gelen ekipler ve bazı basın mensuplarını soktu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Denizli'den Sivas'ın İmranlı ilçesine arı taşıyan Ahmet Çırak (43) yönetimindeki arı kovanı yüklü 20 NH 944 plakalı kamyon, Sivas-Kayseri karayolunun 53. kilometresindeki Karagömlek köyü yakınlarında devrildi.

Kazada, sürücü Çırak ile araçta bulunan Ramazan Taşçı (19) yaralandı. Kazanın etkisiyle kamyonun kasasındaki kovanlardan yola saçılan ve etrafa dağılan arıların da soktuğu Çırak ve Taşçı, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Bu arada kaza yerine gelen itfaiye, polis, tarım il müdürlüğü, jandarma ve sağlık ekipleri ile basın mensuplarının da aralarında bulunduğu bazı kişileri arı soktu. Arının soktuğu basın mensuplarına ve ekiplere sağlık ocağında iğne yapıldı.

Ekiplerin ve basın mensuplarının arılar nedeniyle oldukça zor anlar yaşadığı ve otomobillere sığındığı karayolunda, trafik polisleriyoldan geçen sürücüleri arılar konusunda anonslarla uyardı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri yola saçılan arıları dağıtmak ve toplamak için özel kıyafetlerle çalışma başlattı.

Günün Önemli Haberleri