Arazilerimizi yabancıya temizletmeyiz

Abone ol

DSP Genel Başkanı, arazilerin mayından temizleme işini yabancı sermayeye vermeyeceğiz.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye-Suriye sınırındaki arazilerin mayından temizlenmesi karşılığında peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

DSP Kilis İl Başkanlığının Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği, ''İktidara Yürüyüş ve Üreticiyle Dayanışma'' mitinginde halka hitap eden Sezer, Hükümeti eleştirdi. Sezer, Türkiye-Suriye sınırındaki arazilerin mayından temizlenmesi karşılığında yabancı şirketlere verilmek istendiğini savunarak, ''Sınırdaki arazilerin mayından temizlenme karşılığında peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz'' dedi.

ARAZİLERİ FAKİRE DAĞITACAĞIZ

Hükümetin çiftçiyi mağdur eden bir tutum sergilediğini öne süren Sezer, fındık, üzüm ve fıstık üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları bildiğini, iktidara geldiklerinde bu sıkıntıları gidereceklerini ifade etti. Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: ''4 yıl önce Kilis'te 10 ton üzüm ile bir traktör alıyordunuz. Bu yıl, Hükümetin tutarsız fiyat politikası nedeniyle 25 ton üzümü satarak ancak bir traktör alabiliyorsunuz. Sınırdaki araziler mayından temizlendiğinde üzüm ve fıstık üretimi için oldukça müsait. Biz iktidara gelirsek bu arazileri fakirlere dağıtacağız.''

TÜRKİYE BÖYLE BORÇ GÖRMEDİ

Sezer, AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'yi borç para alarak yönettiğini kaydederek, işbaşındaki Hükümetin Cumhuriyet tarihindeki tüm hükümetlerin yaptığı borcun toplamı kadar Türkiye'yi borçlandırdığını öne sürdü.

Günün Önemli Haberleri