Arapların tercihi Türkiye

Abone ol

Çoğunluğunu Kuveytlilerin oluşturduğu Arap turistler bu yıl da Türkiye'yi tercih ediyor.

Çoğunluğunu Kuveytlilerin oluşturduğu Arap turistlerin, bu yıl da tatil için deniz, güneş, doğa ve tarihi iç içe sunan Türkiye'yi tercih ettikleri bildirildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap turistlerin, genellikle deniz kenarı yerine kendilerini doğanın güzelliklerine bırakmayı tercih ettiklerini belirtti.

Arap turistlerin yüzde 60-70'ini Kuveytlilerin oluşturduğunu ifade eden Erdem, bu yıl, Arap turistlerin Türkiye gelişlerinin Kuveyt'teki parlamento seçimleri nedeniyle temmuz ayına kaydığını söyledi. Erdem, Arap turistlerin Türkiye'de ''serinliği'' ve ''yeşilliği'' bulduğunu, tabiat güzellikleri, doğası, tarihi mekanlarıyla insanda huzur uyandıran Bursa, İstanbul, Yalova, Kızılcahamam ve Abant'ın Arap turistler tarafından tercih edilen ilk mekanlar arasında geldiğini bildirdi. Yapılan rezervasyonlara göre, Türkiye'yi seçen Arap turist sayısının bu sene artmasını beklediklerini ifade eden Erdem, ''Özellikle Kaplıca bölgelerimiz, Arap turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar 1,5 milyon Arabı misafir etmeyi hedefliyoruz'' dedi.

''ARAP TURİST, CAN SİMİDİ GİBİ''

Hasan Erdem, herbirinin yaklaşık bin dolar harcama yaptığı göz önünde bulundurulduğunda Arap konukların bırakacağı döviz tutarının 1,5 milyar doları geçeceğini savunarak, şunları kaydetti: ''Araplar, harcama kapasitesi yüksek olan turistlerdir. Bunun yanı sıra Araplar, uzun süreli konaklama yaparlar. Konaklama uzadıkça da ülkeye bırakacakları döviz oranı aynı oranda artacaktır. Bu nedenle Arap turist potansiyelini daha da artırmak için mevcut altyapıyı güçlendirmeliyiz. Özetle bu kitleye sahip çıkabilirsek, beklentilerini gerçekleştirebilirsek daha rahat konaklama imkanı sunarsak yani mutlu bir şekilde ağırlarsak bu potansiyel artacaktır. Bu da ülkemiz için önemli bir gelir kaynağı olacaktır.''

Günün Önemli Haberleri