Araçlara elektronik çağrı

Abone ol

Avrupa Parlamentosu, trafik kazalarındak can kaybını azaltmak amacıyla yeni bir sistem başlatıyor.

Avrupa Parlamentosu, trafik kazalarındaki ölü ve ağır yaralı sayısını azaltmak amacıyla 2009 yılından başlayarak araçlara elektronik çağrı sistemi getirecek.

Sistem sayesinde, yaralı sayısı ve sağlık birimlerinin kaza yerine geç ulaşmasından ötürü ağır yaralı duruma düşen kazazede oranı yüzde 15 düşecek.

Sistemle birlikte yine ağır yaralı olup da sağlık ekiplerinin kaza yerine geç gelmesinden ötürü yaşamını yitirenlerin sayısında bir azalma olması ve sistem sayesinde yılda 2500 kişinin yaşamının kurtulması öngörülüyor.

Trafik kazalarinin neden olduğu 26 milyar Euro’luk kaybın önüne geçmeyi planlayan sistemle sağlık ekipleri, şehir içindeki kazalarda yüzde 40, şehir dışındaki kazalarda da yüzde 50 oranında vakit tasarrufu sağlanacak.

2009 yılından itibaren üretilen araçlara konulacak bu sistem, kaza esnasında devreye girerek, uydu aracılığı ile kaza yapılan en yakın ilk yardım ekibine hem kazanın adresini hem de şiddetini bildirecek. Böylece sağlık ekipleri en kısa zamanda olay yerine ulaşabilecek.

Günün Önemli Haberleri