Apple, Google Map'i terk etti

Abone ol

Apple Google'ın harita uygulaması yerine kendi harita platformunu kullanacak.

Apple Dünya Yazılım Geliştirenler Konferansında son mobil işletim sistemi iOS6'yı tanıttı.

iPhone, iPad ve iPod'larda kullanılacak olan işletim sisteminde Google Harita uygulaması bulunmayacak.

Apple bunun yerine kendi harita programını kurdu. Bu programın yüksek kaliketediki bir 3D modunun da olduğu söyleniyor.

Google Android pltformlar için 3D haritalama yazılımını geçen hafta tanıtmıştı.

Gerek Google gerekse Apple haritalama çalışması sırasında uçak filolarından yararlandı; görüntü toplamak için yapılan bu çalışma kimi kesimlerde rahatsızlık yarattı.

Kişisel bilgi ve alanların mahremiyetini savunan kesimler bu tür haritalama çalışmalarına karşı çıkıyor.

Apple'ın iOS güncel yazılımı beta olarak Salı günü tanıtıldı; genel olarak ülkeler bazında satışa bu sonbaharda sunulacak.

GSM sinyaliyle video konuşma

iPhone 4S , iPhone 4 ya da iPhone 3GS model cihazları olanlar için ücretsiz olacak olan uygulamayı, benzer bir şekilde iPad, iPad2 ve dördüncü kuşak iPod kullanıcıları da ücretsiz olarak edinebilecek.

Yeni yazılım yeniliklerinden biri de Apple cihazları ile wi-fi yerine cep telefonu bağlantısıyla video aramalar yapılabilecek olması.

Haritada kendi uygulamasını yürürlüğe sokan Apple böylece müşteri tabanını kendisine bağlama yolunda bir adım daha atmış olacak. Bu değerlendirme Gartner adlı kuruluşun analistlerinden Carolina Milanesi'ye ait.

San Fransisco'daki konferansa katılan Milanesi "İzleyicilerden en büyük alkışı harita aldı" dedi.

"Apple'ın harita uygulamasının platformunu kontrol ederek kullanıcılarının neler yaptığını daha iyi görüp anlayabilecek, bu bilgiyi depolayabilecek ve bu sayede reklam alanında çok büyük fırsat havuzu oluşturabilecek."

iPhone'un ses yönelimli komut asistanını devreye sokacak bir şekilde "Siri" adı verilen bir düğmenin kullanıldığı ve Apple'ın otomobil üreticileri ile birlikte çalışarak geliştirdiği bir "cihazla göz teması gerektirmeyen" uygulama da yenilikler arasında bulunuyor.

Günün Önemli Haberleri