AÖF öğrencileri bunlara dikkat

Abone ol

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Merkezi Açıköğretim Sistemi’ndeki Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme ve İktisat fakültelerinin bahar dönemi ara s...

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Merkezi Açıköğretim Sistemi’ndeki Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme ve İktisat fakültelerinin bahar dönemi ara sınavları hafta sonu yapılacak.
19-20 Nisan tarihlerinde 98 merkezde yapılacak sınavlara, 2 bin 2’si cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü, 3 bin 432’si de engelli olmak üzere toplam 1 milyon 189 bin 916 öğrenci girecek. 168 bin 195 salonda yapılacak sınavlarda, 431 bin 626 görevli görev yapacak. Ayrıca 98 merkeze Anadolu Üniversitesi’nde görevli öğretim üyelerinin, araştırma görevlilerinin ve okutmanların da temsilci olarak gideceği belirtildi. Sınav merkezlerine gönderilecek temsilcilere verilecek eğitimlerden sonra İHA muhabirine açıklamalarda bulunan AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Sistemi’nde Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi’nin yer aldığını hatırlattı. Sınavın sorunsuz tamamlanması temennisinde bulunan Prof. Dr. Banar, “Öğrenci, bölüm ve program sayısına, toplam 110 büroda sunulan hizmetlere, sınav organizasyonuna, her bir öğrenciye her bir ders için sunulan basılı malzemeler ile e-öğrenme malzemelerine bakıldığında ülkemizin ilk ve tek Merkezi Açıköğretim Sistemi 2013-2014 bahar dönemi ara sınavlarını bu hafta sonunda gerçekleştireceğiz. Büyük bir sınav organizasyonu var. Bu sistem içinde lisans, ön lisans ve sertifika programları var. Bu hafta sonunda da 19-20 Nisan 2014 Cumartesi-Pazar günleri 4 oturum halinde yine sınavları gerçekleştireceğiz. Bu sınavlara yaklaşık 1 milyon 190 bin öğrenci girecek. Tüm illerde ve bazı ilçelerde bu sınavları gerçekleştireceğiz. Bu sınavlarda 400 binin üzerinde kişi görev alacak. Bunun içinde öğretim elemanları, idari personel, güvenlik birimlerindeki arkadaşlarımız var. Hep birlikte bu sınavı inşallah yine sorunsuz bir şekilde tamamlayacağız” dedi.

“SINAVIN EN ÖNEMLİ PARÇASI ÖĞRENCİLERİMİZ”
Banar, bu yılki kitap dağıtım işlemlerinin sorunsuz tamamlandığına dikkat çekerek, öğrencilerin ders kitaplarından ve bunların yanında sunulan çeşitli e-öğrenme ve e-seminer olarak ifade edilen canlı ders yayınları ile sınavlara en iyi şekilde hazırlandığını ifade ederek, “Sınavın en önemli parçaları öğrencilerimiz. Öğrencilerimiz, dönem başından bugüne kadar çalıştılar ve ara sınava girecekler. Öğrencilerimize bu dönem bütün kitaplarını sorunsuz bir şekilde dağıttık ve bugün itibariyle yaklaşık 4 milyon 500 bin kitap öğrencilerimize bürolarımız aracılığıyla ulaştı. Bazı öğrencilere ise kitapları Eskişehir’den gönderdik. Tabi öğrencilerimiz kitabın yanında e-öğrenme malzemelerini kullandılar. E-öğrenme malzemelerinin içine baktığınızda konu anlatımlı dediğimiz videolarımız var, deneme sınavlarımız var, yine her bir ünitenin kendi içinde soruları var. Etkileşimli kitaplar önemli ölçüde tamamlandı ki, o proje de devam ediyor. Öğrencilerimiz, hafta sonunda bu çalışmalarının karşılığını alacakları sınavlara girecekler ve hepsine şimdiden başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ MAĞDUR OLMAMALARI İÇİN SINAVA GEÇ KALMAMALIDIR”
Sınava geç kalan öğrencilerin sınavın güvenliği gerekçesiyle sınava alınmadığını hatırlatan Prof. Dr. Banar, öğrencilerin sınavdan bir gün önce okullarına giderek sınav yerlerini görmeleri gerektiğini anlatarak, şöyle devam etti:
“Sınav dediğiniz zaman şu da önemli. Özellikle büyük illerde öğrencinin bulunduğu yerle sınav merkezi nadirde olsa bazen uzak noktalar olabiliyor. Bir öğrencinin 4 oturumda sınavı oluyor ve öğrencilerimizin sınava geç kalmamaları için en geç cuma günü akşam itibariyle sınava girecekleri okulu gidip görmeleri gerekiyor. Bilindiği gibi belli bir süre sonra sınava gelindiği zaman öğrencileri sınavın güvenliği nedeniyle sınava alamıyoruz. Çünkü bazı öğrencilerimiz tek bir dersten sınava giriyorlar. Bu sınavın süresini de yarım saat olarak düşündüğünüzde öğrenci sınavdan çıktıktan sonra gelen bir öğrenci, örneğin 5 ders alacak. 5 dersin süresi 150 dakika olsa dahi biz bu öğrenciyi geç kaldığı için sınava alamıyoruz. Bu da öğrencinin mağdur olmasına neden oluyor. Ama bu noktada yapabilecek herhangi bir şey yok. Öğrencilerimiz sınav kurallarını zaten biliyor ve bunu çeşitli yollarla öğrencilere de duyuruyoruz. Bu sınav kurallarına da uydukları ve derslerine çalıştıklarında başarı da bunun ardından gelecektir. Ben bir kez daha tüm öğrencilerimize bu sınav döneminde başarılar diliyorum.”

“ÖĞRENCİLERDEN SINAVA GELİRKEN HİÇBİR ELEKTRONİK CİHAZI YANLARINDA GETİRMEMELERİNİ İSTİYORUZ”
AÜ Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) Müdürü Prof. Dr. Yusuf Oysal ise, hafta sonu yapılacak sınavların çok büyük bir organizasyon olduğunu söyledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Oysal, şöyle konuştu:
“Sınava girecek öğrencilere soruları düşünerek yanıtlamalarını tavsiye ediyoruz. Öğrencilerden sınava gelirken yanlarında akıllı telefon dahil hiçbir elektronik cihazı getirmemelerini istiyoruz. Bu tür cihazlar sınav salonlarına kesinlikle alınmayacaktır. Bu sınavda umarım öğrenciler başarılı olur. Ayrıca biz bu açıköğretim eğitimini daha güzel bir şekilde onlara sunmak için gerekli çalışmaları yaparak daha çok öğrenciye hizmet vermek istiyoruz. Umarım bunda başarılı oluruz. Hafta sonu sınava girecek öğrencilere de başarılar diliyorum.”
Oysal, hafta sonu yapılacak sınavlarla alakalı gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını sözlerine ekledi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri