Antep Sivasta gazi oldu

Abone ol

Ligin güçlü takımlarından Sivasspor yoluna devma ediyor. Gaziantep deplasmanda rakibi karşısında tutunamadı.

SİVAS: 3-0 :G.ANTEP

Turkcell Süper Lig'de Sivasspor evinde konuk ettiği Gaziantepspor'u 3-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Cüneyt Çakır, Alper Ulusoy, Erhan Sönmez

Sivasspor: Petkoviç, Abdurrahman, Hayrettin, Bilica, Sedat, Sylla, İbrahim, Mohammed Ali, Musa, Tum, Mehmet Yıldız

Gaziantepspor: Mahmut, Mehmet Polat, Bekir, Deumi, Emrah, Zurita, Murat, Erman, Ivan De Souza, Tabata (Dk. 21 Mehmet Yozgatlı), Beto

Gol: Dk. 5 Mehmet Yıldız (Penaltıdan) (Sivasspor)

Sarı Kartlar: Dk. 37 Ivan De Souza (Gaziantepspor), Dk. 43 Mohammed Ali (Sivasspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılıklı ataklarla başlayan maçta, Sivasspor Mehmet ve Tum ikilisi ile rakip kalede gol ararken, konuk ekip Gaziantepspor ise Beto ile etkili olmaya çalıştı.

5. dakikada İbrahim'in sol kanattan derinlemesine pasında, savunmanın arkasına sarkan Mehmet Yıldız, ceza alanı içerisinde şık bir çalımla Bekir'den sıyrıldıktan sonra kendini yerde buldu. Hakem Cüneyt Çakır, bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Mehmet Yıldız, kaleci Mahmut ile topu ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.

45 1. dakikada topla ceza alanına hareketlenen Beto, meşin yuvarlağı savunmanın arkasında uygun pozisyondaki Mehmet Yozgatlı'ya gönderdi. Mehmet, topu kontrol edemeyince Gaziantepspor beraberlik şansını değerlendiremedi.

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ve fazla gol pozisyonu olmayan ilk yarıyı, Sivasspor 1-0 önde tamamladı.

Bu arada, maç öncesinde bir grup engelli vatandaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla her iki takımın futbolcularına ve hakemlere çiçek verdi. Sahaya ellerinde ''Yangın Uçağı İçin Türk Hava Kurumu'nu Destekleyiniz'' yazılı pankartla çıkan iki takımın futbolcuları, tribünleri de birlikte selamladı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

GOL... 49. dakika. Sivasspor Balili'nin golüyle Antep karşısında skoru 2-0 yaptı.

54. dakika. Antep'de Bekir sarı kart gördü.

65. dakika. Sivasspor 3. gole Balili ile çok yaklaştı. Ceza sahasına atılan ara pasına hareketlenen Balili, kaleciye karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Çıkarak rakibinin açısını kapatan Mahmut kapanarak mutlak bir golü çıkarttı.

66. dakika. Antep'te Zurita hakeme itirazdan sarı kartı gördü.

68. dakika. Sivasspor'da Sedat sarı kart gördü.

68. dakika. Maçta kartlar üste üste çıktı. Topu elle kesen Gaziantepspor'da İsmail sarı kart gördü.

GOL... 72. dakika. Sivasspor Musa Aydın'ın golüyle Antep karşısında skoru 3-0'a taşıdı.

Balili sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Musa uçarak kafayı vurdu. Mahmut'un müdahale ettiği top sekerek köşeden ağlarla buluştu

74. dakika. Sivasspor 4. gole Mehmet Yıldız ile çok yaklaştı. Sağ kanattan bomboş pozisyonda ceza sahasına giren Mehmet Yıldız kaleciyle karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruş yaptı. Kaleci Mahmut'un yüzüne çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

83. dakika. Sivasspor'da Sylla yerini Diallo'ya bıraktı.

Karşılaşmada başka gol olmadı. Sivasspor, sahasında Gaziantespor'u 3-0 yenerek puanını 25 yaptı. Yiğidolar bu sonuçla zirve yarışını sürdürdü.
Günün Önemli Haberleri