Antalya'da Toprak Oluşumu eğitimi

Abone ol

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Antalya'da düzenlenen Toprak Oluşumu eğitimi başladı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, toprak özelliklerinin belirlenmesi amacıyla Kemer'de düzenlenen eğitim toplantısı başladı. Toplantıda katılımcılara "Toprak Edütlerinin Mühindislikteki Yeri ve Önemi" ile "Toprak Oluşumu" konullarında bilgi verildi.
 
Tarım ve Köy işleri Bakanlığı’na bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce temel toprak özelliklerinin belirlenmesi ve tarım alanlarında kullanılması ile ilgili önemli çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalardan biri olan, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Arazi İşleri Dairesi Başkanlığınca Antalya-Kemer’de 03-08 Nisan 2011 tarihleri arasında planlanan ‘Toprak Sınıflaması, Haritalama ve Kontrol Mühendisleri Eğitimi"  başladı.

Toplantının açılışında Daire Başkanı Mehmet Şahin, Tarım Reformu Proje ve Çalışmalarında Toprak Sınıflaması ve Haritalamada Uygulanan ve Uygulanacak Olan Yöntem ile Esaslar konusunda açıklama yaptı. Bununla birlikte toplantının açılışına katılan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu’ da ‘Toprak Etütlerinin Mühendislikteki Yeri Ve Önemi’ ile ‘Toprak Oluşumu’ konularında katılımcılara bilgi verdi.

Kirpi Organizasyon ve TimeZone Travel Organization tarafından düzenlenen toplantı, Toprak Etüt ve Haritalama Şubesi Müdürü Dr. Yüksel Şahin gözetiminde ‘Toprak Puanı Hesaplaması’ ve ‘Toprak Veri Tabanına Uygun Standartlarda Veri Üretimi ‘ konularında devam edecek.

Günün Önemli Haberleri