Antalya'da iki şarkı yasaklandı

Abone ol

Antalya'da eğlence mekanlarında çalınan bazı şarkılar uyuştucuruyu tevşik ediyor. Extasy ve benzeri uyuşturucu haplar ile dinlenen iki şarkıya savcılık yasak getirdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine, uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği belirlenen iki şarkının yayınlanması yasakladı.

Uzman dedektiflerinin yaptığı bir çalışmada, extasy ve benzeri uyuşturucu hapların underground müzik türü ile anıldığı ve bazı parçaların uyuşturucu madde kullanımını teşvik ettiği belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, başvuruda 'Ecstacy' ve 'Fuck on Cocain' adlı şarkıların yayınını yapanlar hakkında yasal işlem başlatılması istedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı da bu iki şarkının eğlence merkezleri ve radyolarda yayınlanmasını yasakladı. Konuyla ilgili tebligatın önümüzdeki günlerde eğlence merkezlerine yapılacağı bildirildi.

Mekan sahibinden destek

Alanya ilçesindeki 'Janus Disko' da uyuşturucu madde kullanımını özendiren ve küfür içeren bazı yabancı parçaları yasakladı.

'Janus Disko'nun sahibi Mehmet Hacıkadiroğlu, "emniyet birimlerimize destek vermek amacıyla 'Ecstacy' ve 'Fuck on Cocain' adlı parçaların işletmemizde çalınmasını yasakladık'' dedi.

Kaynak:  

Günün Önemli Haberleri