Annesine söyledi rezillik ortaya çıktı

Abone ol

Facebook ve MSN adreslerini ele geçiren zanlı tanıştığı kızdan soyunmasını isteyince yakayı ele verdi.

Bursa'da bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olarak çalışan şahıs, Facebook ve msn adreslerini hacklediği kız çocuklarının görüntülerini çekip cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. İki ay önce format atıldığı belirlenen bilgisayarda 168 adet görüntü bulundu.

KIZDAN SOYUNMASINI İSTEYİNCE

İddiaya göre, evli ve bir kız çocuğu babası S.D. (31), bazı msn ve facebook adreslerini ele geçirdi. Çaldığı msn adreslerindeki kişilerle arkadaşlarıymış gibi konuşmaya başlayan S.D., kızlara cinsel tacizde bulunarak soyunmalarını talep etti. Bir kız çocuğu, annesine arkadaşının kendisinden soyunmasını istediğini söyledi. Bunun üzerine kızın annesi karakola giderek şikayette bulundu.

BİLGİSAYARINDA 168 KIZ COCUĞUNA AİT GÖRÜNTÜ, 97 AYRI MSN ADRESİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Bürosu ekipleri , kız çocuğuna arkadaşı gibi yazıp cinsel isteklerde bulunan zanlının kullandığı bilgisayarın IP adresini tespit etti. Nilüfer ilçesindeki bir iş yerine giden polis, bilgi işlem görevlisi olduğu tespit edilen S.D.'yi gözaltına aldı. Zanlının bilgisayarında yapılan incelemede, 168 kız çocuğuna ait görüntü bulundu.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

İki ay önce formatlanan bilgisayarda ayrıca 97 ayrı msn adresi tespit edildi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen S.D., savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderdi. Mahkeme ise "denetimli serbestlik" vererek zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

EMNİYETTEN AİLELERE UYARI

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise aileleri uyardı. Çocuğa ait bilgisayarın evde ortak kullanım alanı içinde bulunmasını isteyen uzmanlar, "Çocuğunuzun internet ortamında güvenliğini sağlamak ve onu zararlı içeriklerden korumak için gerekli güvenlik programlarını edininiz. Çocuğunuzun internette kalma ve bilgisayar kullanma süresi sizin kontrolünüzde olsun. Çocuğunuzla bilinçli ve güvenli internet kullanımı konusunda konuşunuz. Koyduğunuz kurallar ve konuşmalarınızda pozitif tutum sergileyiniz.
Çocuğunuza internet ortamında tanımadığı kişilerle sohbet etmemesini ve iletişim kurmamasını öğretiniz. Çocukların anlık ileti ve mesajlaşma ortamlarında önce samimi görünümlü başlayan görüşmeleri, daha sonra tehdit ve şantaja dönüşebilmektedir" açıklamasını yaptı.

POLİS MEMURU KIZINI VE EŞİNİ KAZAYLA NASIL VURDU? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Engin Durmaz kendisini kolundan, eşini elinden ve kızını ayağından vurdu.

AKSARAY'da polis memuru 37 yaşındaki Engin Durmaz, iddiaya göre beylik silahını doldur boşalt yaparken ateş alması sonucu kendisini sol kolundan eşi 33 yaşyındaki Sibel Durmaz'ı sol elinden ve kızı 14 yaşındaki İrem Durmaz'ı da sol ayağından vurdu.

Yaralılar Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Olay, Büyükbelcek Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarında saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Aksaray Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 37 yaşındaki Ergin Durmaz akşam eve geldikten sonra yatmaya hazırlandıkları sırada tabancanın ağzında bulunan mermiyi boşaltmak istedi. Silahını eline alan Durmaz iddiaya göre doldur boşalt yaparken silah birden ateş aldı. Silahtan çıkan mermi polis memuru Durmaz'ın sol koluna, eşi 33 yaşındaki Sibel Durmaz'ın sol eline ve kızı 14 yaşındaki İrem Durmaz'ın da sol ayağına isabet etti. Yaralılar polis memuru Durmaz'ın çağırdığı 112 acil servis ambulansı ile Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Aksaray İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de yaşanan olayın ardından Durmaz ailesini hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, yetkililer olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.


HASTA GURBETÇİYİ BÖYLE KANDIRDILAR

[PAGE]



Norveç'ten oğlu tarafından hava değişimi için memleketine gönderilen 78 yaşındaki Osman Yılmaz'ın, 'Sen rahatsızsın, sana bakıcı bulalım' denilerek Azeri bir kadınla evlendirildiği ortaya çıktı.

Oğlu Yaşar Yılmaz tarafından Ankara'da bulunan Osman Yılmaz, götüruldüğü Şereflikoçhisar'da savcılığa ifade verirken, "Evlendiğimi hatırlamıyorum, ne yaptığımı da bilmiyorum. O kadınla da hiç ilişkim olmadı" diyerek ağladı.Yaşar Yılmaz, hasta babası Osman Yılmaz'ı, amcası Nazmi Yılmaz'a emanet ederek hava değişimi için Ankara'ya gönderdi. Nazmi Yılmaz bir süre sonra tekrar Norveç'e döndü. Yaşar Yılmaz, bir süre sonra babasından haber alamayınca Türkiye'ye geldi. Babasının önemli sağlık sorunu bulunduğunu, siroza bağlı yemek borusundaki varislerinin patladığını, sürekli tedavi gördüğünü söyledi. Ruhsal sorunları da bulunan yatağa bağımlı babasının en yakınını bile tanımakta zaman zaman güçlük çektiğini belirten Yaşar Yılmaz, üç kez de ölümün eşiğinden döndüğünü belirtti. Amcası ile birlikte Türkiye'ye gönderildikten bir süre sonra babasının Azeri bir kadınla evlendirildiğini öğrenince şok olduğunu belirten Yaşar Yılmaz, konuyu yargıya taşıdı.

MAMAK'TA BİR EVDE TUTMUŞLAR

Babası Osman Yılmaz'ı, Mamak ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir evde bulan Yaşar Yılmaz, sürekli olarak telefonla aramasına rağmen kendisine bir türlü ulaşamadığını söyledi. Yılmaz, Ankara'da olan babasına bir yakını aracılığı ile mesaj gönderdi. Osman Yılmaz ise cep telefonuna kontör alacağını bahane edip, evden dışarı çıkmayı başardı. Baba oğul ise buluşmanın sevincini yaşayıp, soluğu savcılıkta aldı.

'BAKICI KADIN' DİYEREK KANDIRMIŞLAR

Konuşmakta zaman zaman üçlük çeken Osman Yılmaz, başından geçen olayı anlatırken göz yaşlarını tutamadı. Osman Yılmaz şunları söyledi: "Kardeşim Nazmi Yılmaz'ın Türkiye'ye bir işi için geleceğini öğrenince ben de onunla 11 Ocak 2011 tarihinde uçakla Ankara'ya geldim. Daha sonra ben memleketim Şereflikoçhisar'a gittim. Tanıdığım bir arkadaş 'sen rahatsızsın, sana bir bakıcı kadın bulalım' dedi. Ben de kabul ettim. Daha sonra bir yabancı olduğu söylenen Z.M. isimli Azeri kadını getirdi. Benim halen okumam yazmam yok. Gelen kadın bana yardımcı olacaktı. Fakat bir evlilik olayı ortaya çıktı, anlamadım gitti. Ben sağlık sorunları yaşadığım için bazen ne yaptığımı bilmiyorum. Evlenmişim, fakat evlendiğimi halen hatırlamıyorum. O kadınla da hiç ilişkim olmadı. Daha sonra bana 6 bin TL'lik altın aldırdılar. Sürekli benden para isteniyordu. Dışarı çıkmama ve telefon kullanmama izin vermiyordu. Oğlum Yaşar beni buldu. İstemeyerek evlendiğim o kadından beni kurtarın."


ANNE İLE KIZINI NEDEN ÖLDÜRDÜ? TÜYLER ÜRPERTEN OLAYIN AYRINTILARI SONRAKİ SAYFADA


[PAGE]



Nevşehir'de cesedi naylon torbayla mezarlık yakınındaki çöplüğe atılan genç kadının annesinin de aynı şahıs tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Nar beldesi mezarlığının hemen altında bulunan belediye çöplük alanında bazı organları yabani hayvanlarca yenilmiş bir kadın cesedi bulunmasının ardından soruşturmayı derinleştiren Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, eşkale uyan isimler üzerinde geniş çaplı inceleme yaptı.

Çöplükte bulunan cesedin eşkaline uygun olduğu belirtilen T.D. (34) ile ilgili başlatılan araştırmanın ardından, bir süreden beri T.D. ile dost hayatı yaşadığı belirlenen M.T. isimli şahıs kent merkezinde gözaltına alınarak sorgulandı. T.D. ile bir süreden beri birlikte olduğunu söyleyen M.T., 5 aylık hamile olan kadını para konusunda çıkan anlaşmazlık nedeniyle boğarak öldürdüğünü itiraf etti. M.T. ayrıca, cinayetin hemen ardından Nar beldesinde oturan T.D.'nin annesi G.K.'yi bir süreden beri haber alamadığı kızına götürmek bahanesi ile evden çıkardığını ve 2000 Evler Mahallesi TOKİ Blokları'nın hemen arkasında bulunan bir bağ evinde bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti. Şahsın ifadesi doğrultusunda bağ evine giden ekipler, bıçakla öldürülen G.K.'nin (66) cansız bedeni ile karşılaştı.

Polis tarafından alınan ceset otopsi için Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, iki cinayetin faili olduğu belirtilen M.T.'nin adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

ÖBÜR DÜNYAYA GİTTİ GELDİ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]



Konya'nın Akşehir ilçesinde kalp ve solunum yetmezliği olan kadın, hava ambulansı beklerken duran kalbi yeniden çalıştırılarak Konya'ya sevk edildi.

Akşehir'e bağlı Çakıllar beldesinde oturan Zübüde Erdinç (52), solunum yetmezliği ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle Akşehir Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan muayenesinde durumu kritik olan kadın hasta için Konya'dan helikopter ambulans istendi.

Hava ambulansının ineceği Nasreddin Hoca Stadyumu'nda ambulans içinde bekleyen kadının kalbi durdu. Sağlık ekibinin elektro şok ve kalp masajı uyguladığı kadının kalbi tekrar çalıştırıldı. Hasta, helikoptere alınarak Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi
Hastanesi'ne götürüldü.

Günün Önemli Haberleri