Anne karnında DRAM

Abone ol

Anne öldü, bebek karnında hayatta. Doktorlar yaşatmakı istiyor, baba istemiyor.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde beyin ölümü gerçekleşen, ancak karnındaki bebeği doktorların çabasıyla yaşatılan Yıldız Alçı’nın (26) resmi nikahsız birlikte yaşadığı Erdinç Ceyhan, bebeğe bakamayacağı için yaşatılmasını istemiyor. Yıldız Alçı’nın iki kızına ise şimdilik Erdinç Ceyhan’ın ablası Birgül Ceyhan bakıyor. O de yeni doğacak bebeğe bakacak gücü olmadığını söylüyor.

Altınşehir Şahintepesi Mahallesi’ndeki gecekonduda aralarında resmi nikáh bulunmayan Erdinç Ceyhan ile yaşayan ve 3 Ocak günü aniden fenalaşıp kaldırıldığı hastanede menenjit olduğu tespit edilen 26 yaşındaki Yıldız Alçı, hemen yoğun bakıma alında. Ama genç kadının yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşti.

Doktorlar, 2 çocuk annesi 6 aylık hamile Yıldız Alçı’nın, karnındaki bebek için makineye bağlı olarak yaşatılmasına karar verdiler. Doktorlar, tıpta ender rastlanan bu olayda, Yıldız Alçı’nın karnındaki 24 haftalık bebeği, 4 hafta sonra almayı planlıyor.

ANNE OLAMAM

Yıldız Alçı’ın resmi nikahsız olarak yaşadığı ve küçük bir markette getir götür işleri yapan Erdinç Ceyhan, bebeğin dünyaya gelmesini istemediğini belirterek şunları söyledi:

"Ne hastane masraflarını karşılayabilecek ne de çocuğa bakacak durumdayım. Doktorlar, ’Biz çocuktan vazgeçeriz, sen de vazgeçersin, ama devlet vazgeçmez, bekleyeceğiz’ diyor. Günlük hastane masrafı 1000 YTL. Doktorlara durumu anlattım, yardımcı olacağız diyorlar. İki kızım daha var, onlara bakacak kimse yok. Eşim ölmeseydi, bebeğin doğmasını isterdim. İkimiz birbirimize destek olup yaşardık. Tek başıma kaldım, çocuklara annelik yapamam. Annelerine çok düşkündü çocuklarım, şimdi ben gitmeden yemek yemiyorlar. Yoğun bakımda gördükçe acı çekiyorum. Keşke resmi nikáhımız olsaydı, bu kadar sorun olmazdı."

ANNEM ZEHİRLENDİ EVE GELECEK

Yıldız Alçı’ın 3 yaşındaki Fatoş ve 6 yaşındaki Ruken adlı kızları, annelerinin ölümünden habersiz, Yenibosna’da oturan halaları Birgül Ceyhan’ın yanında kalıyor. Ruken, "Annem zehirlendi, eve gelecek" derken, Fatoş, annesini özlediğini söylüyor. Hala Birgül Ceyhan, Fatoş’a bakıp büyüteceğini, ancak Ruken’e bakamayacağını belirtirken, "İkisine birden bakmam çok zor. Küçüğünü büyütürüm, bir de yeni bebek gelirse ne yapacağımızı hiç bilmiyoruz" dedi.

Günün Önemli Haberleri