Ankaraya acil kodlu Uzan mesajı

Abone ol

Ankara'da dün devletin bazı birimlerine gelen acil-çok gizli kodlu mesaj Uzan harekatını başlattı

Interpol talimatı ile kırmızı bültenle tüm dünyada aranan Uzan ailesinin bazı fertlerinin nerede olduğuyla ilgili dün akşam saatlerinde başkentte çok önemli bir gelişme yaşandı.

Ankara'da dün devletin bazı birimlerine gelen 'acil-çok gizli' kodlu mesajla, Hakan ve Kemal Uzan'ın Brunei karasularında bir yatta olduğu bildirildi. Uzanların yerini ortaya çıkaran olay ise tekne personelinden gelen "Buradan ayrılmamıza izin verilmiyor. Bizi kurtarın" yardım çağrısı oldu.

KURTARIN BİZİ
Bilginin Türk makamlarına ulaşması da bir o kadar ilginç oldu. Çünkü, güvenilir kaynaklara göre, bilgiyi teknede bulunan personel Türk makamlarına ulaştırdı. Personel, Türk yetkilileri arayarak, "Çok uzun süreden beri teknedeyiz. Buradan ayrılmamıza izin verilmiyor. Bizi buradan kurtarın" diye yardım istedi.

ÜRDÜN PASAPORTU
Bir ilginç nokta da, konudan Brunei'de bulunan medya kuruluşunun haberinin olması. Bu medya kuruluşunun da bir süreden beri gelen ihbarlar üzerine yatın peşine düştüğü bildiriliyor. Bu mesaj devletin birimlerine geçilen, kağıda dökülen resmi bilgi statüsü taşıması nedeni ile büyük önem taşıyor. Her ne kadar Ürdün makamları Uzanlarla ilgisi olmadığını ısrarla söylese de, Başbakan'ın bugün başlayacak Amman gezisi öncesi bu gelişmeye Ürdün Krallığı'nın ne yanıt vereceği merakla bekleniyor. Çünkü, mesaja göre, Uzanların üzerinde Ürdün pasaportu da bulunuyor.

Günün Önemli Haberleri