Ankarada şenlik var

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, geleneksel hale getirdiği 'Mahallede Şenlik Var' panayırları başlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, geleneksel hale getirdiği 'Mahallede Şenlik Var' panayırları 10 Haziran Cumartesi günü başlıyor.


Başkentli vatandaşların hiçbir maddi külfet altına girmeden eğlenmesini sağlayan, büyük, küçük tüm halkın yararlanabildiği 'Mahallede Şenlik Var' panayırlarını bu yıl da Ankara'nın bütün mahallelerine götürmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan sürdürdüğü projelerle tüm Türkiye'ye örnek olurken, diğer taraftan da Başkentliler'in sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Artık gelenekselleşen 'Mahallede Şenlik Var' panayırları, dördüncü yılında yine çadırlarını 90 gün boyunca Başkent'in her köşesine taşıyor. İlki 10 Haziran 2006 Cumartesi günü Etimesgut'un Elvankent Gimsa arkasında ve aynı anda Elmadağ İlçesi'nde başlayacak olan yaz panayırlarında her türlü aktiviteye ve etkinliğe yer verildi. Kent Orkestrası eşliğinde mini konserler, tiyatro eserleri, midilli atlar, trenler, akülü arabalar ve şişme oyuncaklarla büyükleri çocuklaştıran, çocukları heyecanlandıran tüm renklere sahip panayırlardan, Başkentliler ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Her yıl panayırların bir önceki yıllara oranla çok daha renkli geçtiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şenliklerin özellikle dar gelirli vatandaşların, çocuklarıyla birlikte ücretsiz ve gönüllerince eğlenebilmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıllarda panayırlarımız gösterilerine başladığında bazı çevrelerin, 'Böyle bir şeye masraf yapılır mı?' şeklindeki tepkileriyle karşılaştık. Ancak pek çok aile, imkanları el vermediği için ne kendileri ne de çocukları lunaparka dahi gidemiyor. Dar gelirli vatandaşların yemesi, içmesi, ısınması ve giyecekleri için harcanan para ile onların eğlenmesi, ruhsal sağlıklarının düzelmesi için harcanan paranın tam yerini bulduğuna inandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Bunların hiç birini israf olarak düşünemiyorum. Bu doğrultuda ben birbelediye başkanı olarak mağdur durumdaki vatandaşlarıma bu tür hizmetleri götürmek zorundayım.

 Bunu yapmaya devam edeceğim" dedi. Bu yıl da vatandaşların yoğun talebinin karşılanmasına yönelik olarak iki ayrı grubun yola çıkarak Mahallelere Şenlik götüreceği panayırlar, 10 Haziran'da Etimesgut Elvankent Gimsa arkasında ve aynı anda Elmadağ İlçesi'nde başlayacak. Büyüklerin çocuk, çocukların daha bir çocuk olduğu 'Mahallede Şenlik Var' panayırlarının iki gruptan oluşan ilk programları şöyle olacak: "1. Grup : 10-13 Haziran Etimesgut Elvankent Gimsa arkası, 14-18 Haziran Sincan M. Çakmak Pazar Yeri, 2. Grup : 10-14 Haziran Elmadağ İlçesi 15-16 Haziran Hasanoğlan Beldesi 17-18 Haziran Sirkeli Beldesi".

Günün Önemli Haberleri