Ankarada nafile referandum

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tartışmalara neden olan içki referandumu nafile olacak. Çünkü...

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA BÜROSU- Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin Ankara'nın eğlence merkezi Bahçelievler’de, 27 Eylül'de yapacağı referandum nafile olacak. Çünkü bölgenin içkili yer olup olmayacağıyla ilgili nihai karar yetkisi Çankaya Belediyesi'nin.

Ankara Büyükşehir Belediyesince Bahçelievler 7’inci Cadde de içki yasağı uygulanıp uygulanmasıyla ilgili yapılacak referandumun sonrasında, "İçkili bölge olmasın" kararı çıkarsa, bu karar "7'inci Cadde halkının görüşü" olarak Çankaya Belediyesi'ne iletilecek.

ÇANKAYA'NIN GÖRÜŞÜ BELLİ
Çankaya Belediyesinin bu konudaki görüşü, "Bu resmi bir referandum değil. Yapılan eğilim yoklaması. Bunun da bağlayıcılığı yok" şeklinde. Çankaya Belediyesinin bilinen bu görüşü nedeniyle "içkili bölge olmasın" kararı çıksa bile bu kararı uygulaması beklenmiyor.

GÖKÇEK'İN YETKİSİ YETMİYOR
Büyükşehir Belediyesinin Çankaya Belediyesi yetkisinde olan bir bölgede içkiyi yasaklama hakkı bulunmuyor. Yani Gökçek, içkiyi yasaklatacak referandum sonucu çıkartsa bile Çankaya'nın CHP'li Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı zorlama yetkisi yok.

RUHSATLAR İPTAL EDİLEMEZ
Bu arada Bahçelievlerin içkili bölge olup olmamasıyla ilgili karar ne olursa olsun, bu karar da bugün faaliyet gösteren içkili mekanları etkilemeyecek. İçki ruhsatı bulunan dükkanlar bu ruhsatları bitene kadar faaliyet gösterebilir. Ancak içki yasağı uygulanmaya başlanırsa yeni ruhsat verilmez.

Günün Önemli Haberleri