Ankara'da idam sehpası gerilimi!

Abone ol

12 Eylül askeri darbesinin yıldönümünde Ankara'da bir dizi etkinlik düzenleyecek 78'liler Derneği Altındağ Belediyesi ile darağacı kavgası veriyor.

Ankara'da bir garip kavga. Devrimci 78'liler Derneği 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde düzenleyecekleri "Utanç müzesi"nde sergilenmek üzere Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asıldığı darağacını almak istedi.

Belediye müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi'nde bulunan darağacını vermeyeceğini açıklayınca bu kez "Çalacağız" resti geldi.

Dernek başkanı, ''Biz önderlerimizin, yoldaşlarımızın asıldığı darağacını alma hakkını kendimizde görüyoruz. Çalmak dahil, çalmak değil de 'yer değiştirme' diyebiliriz, her türlü yolu deneyeceğiz'' dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Devrimci 78'liler Federasyonu Ankara Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Necdet Adalı'nın idam edildiği darağacının düzenleyecekleri ''Utanç Müzesi''nde sergilenmesi için Altındağ Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Utanç Müzesi'nin 6-27 Eylül tarihlerinde Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde görülebileceğini anlatan Esentürk, ''Belediyeyle çözüm bulsaydık bu kadar gerginlik olmazdı. Normal, demokratik yollarla çözüme ulaşmaya çalışıyoruz. Bir şekilde çözeceğiz. Biz önderlerimizin, yoldaşlarımızın asıldığı darağacını alma hakkını kendimizde görüyoruz. Çalmak dahil, çalmak değil de 'yer değiştirme' diyebiliriz, her türlü yolu deneyeceğiz. Belediyeyle tekrar görüştük, istedik olumsuz yanıt veriyorlar'' diye konuştu.

BELEDİYE DARAĞACINI KORUMAYA ALDI

Geçici süreyle de olsa 78'lilerin bu talebini kabul etmeyen belediye darağacını çalınma ihtimaline karşı demir parmaklık içine alarak korumaya aldı. Kafeste sergilenen darağacını gözlemesi için de personel görevlendirildi.

Günün Önemli Haberleri