Ankara yolları buz pateni gibi

Abone ol

Başkent'te etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler zon anlar yaşarken, çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

İstanbul yolu üzerinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir kamyonun kontrolünü kaybetmesi sonucu 20 araç birbirine girdi. Kazada 3 kişi ağır yaralandı.

Gece boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Kar nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı. Yokuş yukarı çıkamayan çok sayıda sürücü, yolda kaldı. Patinaj çekerek ilerlemeyi başaramayan sürücüler, geri dönerek evlerine farklı bir yoldan gitmeye çalıştı.

Kar yağışı ve buzlanma trafik kazalarını da beraberinde getirdi. İstanbul Yolu üzerinde meydana gelen kazada yaklaşık 20 araç birbirine girdi. Kaza sonucu kontrolden çıkan bir kamyon önüne kattığı bir otomobili sürükleyerek yoldan çıktı. Hızını alamayan kamyon kaldırımı aşarak ters döndü. Kazada çok sayıda araç da buzlanma nedeniyle duramayarak önündeki araca çarptı. Kazada kamyonun altına aldığı otomobildeki 3 kişi ağır yaralandı. Zincirlemeli kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü Soner Özkan, kazaya buzlanmanın neden olduğunu söyledi. Özkan, ''Önümüzdeki araçlar kaza yapınca biz de duramadık. Yaklaşık 20 araç birbirine girdi.'' şeklinde konuştu.

Gece boyunca aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, yol açma ve tuzlama çalışması yaptı. Belediye ekipleri, ayrıca kaldırımları da tuzlamayı ihmal etmedi.

Günün Önemli Haberleri