Angela Merkel de rahatladı

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Erdoğan'ı aradı. Merkel, mahkemenin kararının kendisini memnun ettiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği karardan dolayı rahatlık duyduğu ve bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği belirtildi.

Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm, bir soru üzerine bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Merkel için Türkiye'nin Almanya, AB ve müttefik olarak NATO'da önemli bir ortak olduğunu ve Türkiye'deki istikrar ile demokratik gelişmelerin önemini belirterek, Merkel'in Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kapatmama kararından duyduğu rahatlığı Başbakan Erdoğan'a ilettiğini söyledi.

Wilhelm, gerekçeli kararın henüz ulaşmadığı için bu kararın Türkiye'deki etkisini ve siyasi gelişmesini değerlendirmenin erken olduğunu belirtti.

Yeşiller Partisi Alman Meclisi Grubu Başkanı Jürgen Trittin ve partinin Avrupa politikası sözcüsü Rainder Steenblock da yaptıkları yazılı açıklamada, 2AK Parti'nin kapatılma çabasının başarısızlıkla sonuçlanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını" belirttiler.

"Partinin kapatılmasının ülkede ağır bir krize ve siyasi felce yol açabileceğini" belirten Trittin ve Steenblock, "Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararın Türkiye'nin demokratik yolda olduğunu gösterdiğine" dikkat çektiler.

"Türkiye'de demokratik reformların büyük ölçüde başlatılmasının Başbakan Erdoğan'a borçlu olunduğu, bunun devam etmesi gerektiği" belirtilen açıklamada, "Türkiye'nin AB müzakere sürecini dondurmak istemeye çalışanların bu kararla ret cevabı aldıklarını, AB'nin ülkedeki AB yanlısı güçleri desteklemesi gerektiği" ifade edildi.

Günün Önemli Haberleri