Andıç sanıklarının 'Erdoğan' yalanı!
Abone olAK Parti hükümetini yıkmaya yönelik kara propaganda siteleriyle ilgili açılan internet andıcı davasına dün devam edildi.
'İnternet Andıcı' davasında sanıkların, sitelerin
Başbakan Erdoğan'ın altına imza attığı MGK direktifi doğrultusunda
faaliyet gösterdiği iddiası asılsız çıktı.
'İnternet Andıcı' davasında sanıklar, bahse konu olan sitelerin Başbakan Erdoğan'ın altına imza attığı MGK direktifi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ileri sürdü. Sanıkların, 'İnternet Andıcı'na kılıf uydurmaya çalıştıkları direktifin başlığı 'Bölücü faaliyetlere yönelik eylem planı-2006' adını taşıyor. Amacı da 'Bölücü faaliyetler ile terör örgütü ve destekçilerini tesirsiz hale getirmek' olarak belirtiliyor. Hükümet aleyhine kara propagandaya dönüşen planın hiçbir yerinde de internet siteleri kurulsun emir ve talimatı yer almıyor.
Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, hükümet aleyhine kara propaganda amacıyla kurulduğu ve Genelkurmay tarafından işletildiği belirtilen internet siteleriyle ilgili 22 sanıklı davada tutuklu bulunan generaller, davaya konu olan sitelerin, altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının yer aldığı MGK (Milli Güvenlik Kurulu) direktifi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ileri sürdü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, incelenen Ocak 2006 tarihli Milli Güvenlik Kurulu direktifinin tutanağını okudu.
DİREKTİF BÖLÜCÜ FAALİYETLER İÇİN
Buna göre tutulan tutanakta, direktifin 19 Ocak 2006 tarihinde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığı, başlığının
'Bölücü faaliyetlere yönelik eylem planı-2006' olarak yazıldığı ve
planın amacının 'bölücü faaliyetler ile terör örgütü ve
destekçilerini tesirsiz hale getirmek, meşruiyet kazanmalarını
önlemek, yurt içi ve yurt dışındaki etkilerini ortadan kaldırmak ve
bu konuda top yekün mücadelenin oluşumunu sağlamak' olduğu
kaydediliyor.
'İNTERNET SİTESİ KUR' EMRİ YOK
Başbakan Erdoğan tarafından imzalanmış Milli Güvenlik Kurulu direktifinin hiçbir bölümünde 'internet siteleri kurulsun' şeklinde bir emir ve görev bulunmadığı görülüyor. Genelkurmay tarafından işletildiği belirtilen internet siteleriyle ilgili Başbakanlık'ın daha önce savcılığa gönderdiği yazıda, Genelkurmay'ın kendilerine ilettiği notlar üzerinde yapılan değerlendirme sonucu konuyla ilgili internet sitesi kurmalarına izin ve görev verilmediği kaydedilmişti.
'İnternet Andıcı' iddianamesinde Genelkurmay tarafından kurulan internet siteleri ile hükümet aleyhine propoganda yapıldığı ve bazı internet sitelerinin sağcı, solcu, radikal islamcı şeklinde fişlendiği görülüyor. MGK direktifinde ise fişleme yapılması yönünde bir talimat bulunmuyor.
42 SİTEDE KARA PROPAGANDA
Savcılara, Kasım 2009'da elektronik posta yoluyla bir mektup yollanmış ve Genelkurmay'ın psikolojik harekât faaliyetleri çerçevesinde 42 internet sitesi kurarak, hükümet aleyhine kara propaganda yaptığını belirtmişti. IP numaralarının sahibi olan Milli Savunma Bakanlığı, "Genelkurmay istedi, biz de onların adına IP adreslerini aldık" derken, Genelkurmay "Başbakanlık'ın bilgisi vardı" dedi. Başbakanlık yalanladı. Genelkurmay direktifin 2000'de verildiğini, sitelerin 2007'de açılıp daha sonra tümden kapatıldığını öne süren ikinci bir açıklama yapmıştı. Daha sonra kapatılan sitelerden bazıları ise şöyle: "www.irtica.org, www.naksilik.com, www.nursi.info, www.ozgurgenc.net, www.genclik.info, www.aslar.org, www.askeriz.info, www.tskasker.com, www.turkatak.gen.tr, www.turkses.net, www.pkkgercegi.net, www.pkkapo.com, www.apopkk.com, www.armenianreality.com."
Duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Ocak 2006 tarihli Milli Güvenlik Kurulu direktifinin incelendiğini belirterek, bu evrakla ilgili tutulan tutanağı okudu.
ÖRGÜTE DESTEK SAĞLAYANLA MÜCADELE
Eylem planın sosyokültürel durum başlıklı bölümünün 4/e şıkkındaki sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ve propaganda başlıklı bölümünün 'örgütle bağlantısı olanlar, örgüte destek sağlayanlar, örgütün propagandasını yapan bazı kişi ve sivil toplum kuruluşlarıyla mücadeleye devam edilmelidir' şeklinde olduğu ifade edildi. Eylem planı uygulanacak tedbirler başlıklı bölümün 45 numaralı tedbir bölümünde ise 'terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren ve Türkiye Cumhuriyetinin terörle haklı mücadelesini anlatan bilgi ve belgeler, Türkçe ve yabacı dillerde hazırlanacak, çeşitli odalar ve dernekler gibi sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla sunulacaktır' dendiği anlatıldı.
Eylem planını uygulanacak tedbirler başlıklı bölümün 46 numaralı tedbir bölümünde de, 'devletin tüm organlarınca, örgütün halk üzerindeki menfi propagandasının etkisini azaltmak, bölgedeki vatandaşlarımızın devletin yanında yer almasını sağlamak maksadıyla, halkın bilgilendirilmesini temin etmek üzere faaliyet yürütecek mevcut bilgi destek birimlerinin geliştirilmesi ve etkinleştirilmesi için gerekli tedbirler alınacak ve düzenlemeler yapılacaktır' denildiği belirtildi.