Amerikan askeri 10 Afgan sivili öldürdü

Abone ol

Afganistan'ın Kandahar vilayetinde, sabahın erken saatlerinde üssünden ayrılan ABD'li bir askerin bir köydeki üç eve saldırarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 sivili öldürdü.

Afganistan'ın Kandahar kentinde sivillerin üzerine ateş açan bir Amerikan askeri 10 kişiyi öldürdü, beş kişiyi de yaraladı.

Yetkililer, askeri üssü günün erken saatlerinde terk eden bir Amerikan askerinin sivillerin evlerine girerek ateş açtığını bildirdi.

Ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğu bildiriliyor.

NATO, "derin üzüntü verici" olarak nitelediği olayı soruşturmaya başladığını açıkladı.

Afganistan'daki Amerikan askerlerinin Kuran kopyalarını yaktığını gösteren görüntülerin yayınlanmasının ardından ABD karşıtlığı oldukça yükselmişti.

Amerikalı yetkililer, defalarca özür dilemelerine rağmen halktaki tepkiyi yatıştıramamamıştı.

Düzenlenen protesto gösterileri ve bağlantılı saldırılar sırasında en az 30 Afgan protestocu ve altı Amerikan askeri ölmüştü.

Amerikan askerinin bugünkü saldırısı ardından yerli halkın Kandahar'ın Pancvai bölgesindeki üs yakınlarında bir protesto gösterisi için toplandığı bildiriliyoir.

İsmi açıklanmayan saldırgan askerin, sinir krizi geçirdiği belirtiliyor.

Askerin yerel saatle sabaha karşı üçte üssünden ayrıldığı ve Alkozai köyündeki üç eve girerek sivillere ateş açtığı belirtiliyor.

Associated Press haber ajansına konuşan köy skaini Abdul Baki, sabaha karşı ara ara kesilen silah sesleri duyduğunu söyledi.

Bölgedeki aşiret liderleri ölenler arasında kadın ve çocuklar olduğunu söyleniyor.

Kandahar valiliğinden bir grup yetkilinin köye giderek olayı araştırmaya başladıkları açıklandı.

Sivillere saldıran ABD askerinin daha sonra dönerek Amerikan askeri yetkililerine teslim odluğu da gelen haberler arasında.

Günün Önemli Haberleri