Ameliyat sırası bekleyen hastalara müjde!

Abone ol

Ameliyat bekleyen hasta sayısını artırdığı haberleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı harekete geçirdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün düzenlemesi nedeniyle ameliyat bekleyen hastaların  arttığı ve bir hizmet açığı ortaya çıktığı haberlerini yalanladı:

''Bu hizmet açığını mutlaka kapatacağız. Nasıl kapatacağız? Ya o üniversitemize aynı alanda ilgili mahareti olan bir doktor görevlendirmesi yapacağız. YÖK ile de konuştuk. Gerekirse yeni öğretim üyesi kadroları da ihdas edeceğiz. Acil olarak görevlendirme, peşinden öğretim üyesi kadroları..."

Bakan Akdağ, 4. Ulusal Aşı Sempozyumu'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akdağ, bir gazetecinin, ''Tam gün uygulaması sonrasında özellikle üniversitelerde doktor sayısının azaldığına ve buna bağlı olarak ameliyatların yarı yarıya düştüğüne ilişkin basında haberler yer alıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın elinde böyle bir veri olmadığını söyledi. Akdağ, Türkiye'de üniversitelerde çalışan 10 bin civarında uzman hekimin görev yaptığını ifade etti:

''Bu uzmanlar belirli seviyelerde öğretim üyesi aynı zamanda. Yardımcı doçent, doktor ya da profesör. Bu unvanları olmayan uzman sayısı da az olmakla beraber mevcut. 10 bin kişiden bahsediyoruz burada, bu 10 bin kişiden hem üniversite hastanesinde hocalık yapan, öğretim üyeliği yapan, aynı zamanda da dışarıda çalışacağım muayenehanem olacak ya da özel hastane ile irtibatım olacak diyenlerin sayısı da 650 civarında. Bu kişilerin vereceği karar da henüz netleşmiş değil. Bu 650'nin muhtemelen bir kısmı da sadece üniversitelerde çalışmayı kabul edecektir. Bu durumda mevcut olan 650 sayısı daha da azalacak. 10 bin değerli öğretim üyesinin olduğu bir yerde yüzde 5'lerden bahsediyoruz. Bunu önemli bir problemmiş gibi kamuoyuna sunmak vatandaşlarımıza, hastalarımıza ve hasta yakınlarına en büyük haksızlıktır.''

"FAKİR FUKARAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Akdağ, bir üniversite hocasının sabah hastaneye gelerek 2 saat çalışıp, ardından muayenehanesine gidip ya da öğleden sonra üniversitede paralı muayene yaparak çalışmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, ''Bu şekilde çalışan öğretim üyesinin nasıl bir katkısı olabilir? Farklı bir mecrada gidiyor demektir'' dedi. Kendilerinin fakir fukarayı, orta direği, işçiyi, esnafı, memuru, emekli ve yeşil kartlıları düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Akdağ, isteyen öğretim üyelerinin  dışarıyla irtibatlı çalışmak istemeleri halinde bu yolu seçebileceklerini kaydetti:

''Bu öğretim üyeleri yine eğitim, öğretime de devam edecekler. Bunun da önüne geçmiyoruz. Ama bu ilişkiyi kurmaya kararlıyız. Çünkü bu ilişki, vatandaşımıza çok çile çektiriyor''

Günün Önemli Haberleri