Altın Portakal kana bulandı

Abone ol

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde İklimler filminin galası sırasında çıkan fırtına can aldı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin gala gösteriminin yapıldığı sırada çıkan fırtına nedeniyle dev ekranın bulunduğu platform devrildi. Olayda, 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı .

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yazıp yönettiği ve başrolünü eşi Ebru Ceylan ile paylaştığı ''İklimler'' filminin gala gösterimi sırasında yoğun yağış ve şiddetli rüzgar başladı. Gala gösteriminin ardından filmin ekibi ve seyirciler, Antalya Kültür Merkezi yanındaki cafede söyleşiye geçerken, fırtına ve yağışın etkisiyle burada dev ekranın bulunduğu platform devrildi.

Olay sırasında platform çevresinde bulunan, festivalin ulaşım ve transferini üstlenen şirketin görevlendirdiği gençler Musa Kısa, Zeynep Özfırıncı, Ümit Elit ve Enis Ulutaş devrilen platformdan kaçamadılar.

4 Genç için ambulans çağrılırken, çenesinden yaralanan ve kan kaybettiği bildirilen Musa Kısa'ya ilk müdahaleyi festivali izleyen bir doktor yaptı. Olay yerine çağrılan ve 40 dakika sonra gelen ambulans, yaralı gençleri Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü.

Musa Kısa'nın travma geçirdiği ve hastaneye giderken hayatını kaybettiği, diğer gençlerin ise hafif yaralı oldukları bildirildi. Bu arada, yaralı gençlerin festivalde görevli arkadaşları, ambulans görevlileri, bazı yetkililer ve gazetecilere tepki gösterdiler. Öte yandan, festival kapsamında film gösterilerinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı ve Karaalioğlu Parkı'nda da dev ekranların devrildiği, olayda yaralanan olmadığı öğrenildi.

Günün Önemli Haberleri