Altın Koza ticarete yaradı
Abone olAltın Koza'ya 98 yılındaki depremden sonra ara verilmişti. Yeniden başlayan festival ticarete yaradı.
Adana'da, çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği 1998 yılında meydana gelen depremin ardından ara verilen ve halkın büyük isteği, sivil toplum örgütlerinin desteğiyle 2005 yılında yeniden düzenlenmeye başlanan Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali iş dünyasından da olumlu not aldı.
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlenen festivalin, kente renk kattığını belirtti.
Baş, yapılan her türlü etkinliğin kentin tanıtımı için fırsat olduğunu, sadece ekonomik alanda değil, sosyal ve kültürel boyutlarıyla yenilerinin düzenlenmesi gerektiğini, bu anlamda Altın Koza'nın kent için önemli değer sayıldığını kaydetti. Dünyanın çeşitli kentlerinin, festivallerle anıldığına dikkati
çeken Baş, geleceğe yönelik değerlendirmeler yapıldığında ekonomik,
sosyal ve kültürel katma değerinin büyüklüğünün gözler önüne serilebileceğini vurguladı.
Festivalin kentin tanıtımına sağladığı katkıyla bölgeye ilginin artacağını ifade eden Baş, şunları kaydetti:
''Altın Koza, en az uluslararası fuarlar kadar kentin tanıtıma katkı sağladı. İnanıyorum ki bu şekilde güzel organizasyonla devam etmesi halinde festival, uluslararası filmlerin de katılımıyla daha önemli bir boyut kazanacak. Kentin sosyokültürel tanıtım alanındaki boşluğunu da kapatacaktır. Adana'nın kültürel anlamda dünyaya açılmasını Altın Koza sağlayacaktır.''
HERKESİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİR
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı
Süleyman Onatça da yıllarca tanıtımdan yoksun kalındığını, kentin dinamikleri, göreceli üstünlüklerinin iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.
Onatça, bu anlamda Altın Koza'nın Adana için önemli fırsat sayıldığını, yıllarca pamuk tarlaları ve ağalarıyla filmlere konu olmuş kentin film festivaliyle sesini önce yurdun geneline, sonra da dünyaya duyuracağını belirtti.
Türkiye'de bile Adana'yı yeterince tanımadığını, festival ve fuarların bu açıdan büyük önem taşıdığını dile getiren Onatça, ''Altın Koza, kentin marka haline gelmesi ve adının en güzel şekilde anılması için örnek bir organizasyondur'' diye konuştu.
Onatça, global rekabet dünyasında eldeki imkanların en iyi şekilde değerlendirilmesinin zorunlu olduğunu, herkesin festivale ve benzer tanıtım organizasyonlarına sahip çıkarak, maddi ve manevi desteğini sağlamaları gerektiğini söyledi.
Kısır çekişmelerin bir kenara bırakılarak, organizasyonlarda başarıyı artırmaya yönelik çalışmalara yönelinmesi gerektiğini belirten Onatça, şöyle devam etti:
''Cannes veya Berlin gibi kentler, düzenledikleri festivallerle dünya markası haline geldi. Altın Koza da bu anlamda Adana'nın yıldızının parlaması için çok önemli. Bu fırsatı herkesin iyi değerlendirmesi gerekir. Altın Koza'nın yaşatılması için herkes üzerine düşen görevi yerine en iyi şekilde getirmelidir.''
13. ALTIN KOZA FESTİVALİ
Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı Koza Kültür, Sanat ve Turizm Hizmetleri AŞ'nin organizasyonunda, 5-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ''13. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali'' etkinlikleri kapsamında gösterime giren 160 film, 6 salonda yaklaşık 60 binin üzerinde izleyiciye ulaştı.
Yaklaşık 1 milyon 130 bin YTL harcama yapılan festivalde, 7 film ve 20 kişi ödüle layık görüldü. 14. Altın Koza Festivali'nin uluslararası boyutlarda düzenlemesi için çalışmalara başlandı.