Altın günü değil İngilizce günü düzenliyorlar

Abone ol

GASMEK'te yabancı dil eğitimi alan öğrenciler, kurdukları "Gengclub" ile evlerde altın günlerine benzer "İngilizce Günü" düzenleyerek yabancı dillerini geliştirmeyi hedefliyor.

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (GASMEK) İngilizce dil eğitimi alan öğrencilerce kurulan "Gengclub" topluluğu, evlerde altın günlerine benzer "İngilizce Günü" düzenleyerek kısa sürede yabancı dillerini geliştiriyor.

GASMEK'te İngilizce dil eğitimi alan öğrenciler, yabancı dil bilgisini ilerletmek için yaklaşık 2 yıl önce "Gengclub" adını verdiklerini bir topluluk kurdu.

Topluluk bünyesinde bir araya gelen öğretmen, öğrenci, ev hanımı ve iş adamları, haftanın belirli günlerinde bir üyelerinin evinde "İngilizce Günü"ne katılıyor.

Evde bir araya gelen topluluk üyeleri, yabancı dil sohbetlerinin yer aldığı kart oyunları ve çarkıfelek gibi oyunlar da oynuyor. Türkçe konuşmanın "yasak" olduğu "İngilizce Günü"yle yabancı dil bilgilerini geliştirebiliyor.

GASMEK Dil Zümre Başkanı Hatice Kübra Çopursuz, kurdukları Gengclub çerçevesinde bugüne kadar birçok faaliyet düzenlediklerini aktardı. Bu süreçte birçok yardımlaşma faaliyetinde bulunduklarını dile getiren Çopursuz, şunları söyledi:

"Çoğu zaman birbirlerimizin ziyaretlerine gidiyoruz. Dilin kullanılması gereken yerlerde tamamen İngilizce konuşuyoruz. Bu tarz etkinliklerimiz oldu. Oynadığımız oyunlardan birisi çarkıfelek oyunu. Bunun önemli olması tamamen İngilizce konuşulması. Burada belirlenmiş konularla ilgili bir anda fikir vermeleri ya da bir anda yorum yapabilmeleridir. Bu çok önemli. Bir anda karşılarına çıkan bir konu hakkında bilgi vermelerini önemsiyoruz. Onun dışında tabu mantığında kart oyunları var. Kartta çıkan konuları anlatma anlamında, yorumlama noktasında oyunlarımız da oldu. Tamamen konuşma etkinliğine dayalı olduğundan daha hızlı bir şekilde ifade etmeleri sağlandı."

Günün Önemli Haberleri