Altaylı'dan Baykal'a yanıt

Abone ol

Altaylı, partilerin seçim kampanyasını kıyaslarken, bir zamanların heyecanlı genç politikacısı nerede? diye soruyor.

Medyayı, Ak Parti'yi büyütmekle suçlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'a yanıt Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı'dan geldi.

İşte Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı'nın köşe yazısı...

Gezmedim dünyayı gördüm Hanya'yı Konya'yı

Seçimler yaklaşırken, siyasi parti liderleri tansiyonu yükseltiyorlar.

Karşılıklı suçlamalar diz boyu.

Proje bazında konuşulan pek bir şey yok.

Yanlışları söyleyen çok ama kendi doğrusunu açıklayan, alternatifini içini doldurarak tartışmaya açan görülmüyor..

Ben de liderleri seçim çalışmaları bazında şöyle bir incelemeye aldım.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, seçim çalışmalarını başlattığı günden bu yana Siirt, Batman, Niğde, Aksaray, Kütahya, Manisa, Burdur, Isparta, Mersin, Adana, Bolu, Zonguldak, Yozgat, Tokat, Afyon, Eskişehir, Antalya, Kırşehir, Kayseri ve Sivas'a gidip miting yapmış. Sinop gezisi hava şartları nedeniyle iptal edilmiş. Yani toplam 20 ilde miting.

DYP Genel Başkanı Ağar Konya, Diyarbakır, Adana, Mersin, Aksaray, Niğde, Kars, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, İzmir ve Ayvalık gezilerini tamamlamış. 12 yerde halkla buluşmuş.

CHP lideri Baykal Antalya, Bursa, Samsun, Sinop, Çanakkale'ye gitmiş. Konya'da çöken Zümrüt Apartmanı'na yaptığı geziyi de sayarsanız 6 il dolaşmış. Ha, bir de Keçiören'de bir kahvehanede kahvaltılı toplantı gerçekleştirmiş. CHP Genel Başkanı geçen hafta yapacağı tüm gezileri iptal etmiş. Doğu ve Güneydoğu'ya ise ayak bile basmamış.

Erdoğan 20 il, Ağar 12 il gezerken Baykal'ın gezdiği il sayısı 6.

Bu durum ortadayken Sevgili Deniz Baykal çıkıp medyayı suçluyor. Medyanın AKP'yi büyüttüğünü söylüyor. Daha da ileri gidip bunun hesabını soracağını ekliyor. Peki Deniz Bey, siz ne yapıyorsunuz?

Bir zamanların genç, atak, heyecanlı politikacısı nerede?

Seçimi kazanmak, en azından partinizin bulunduğu konumu korumak için ne zaman harekete geçeceksiniz?

CHP bu seçimden kan kaybıyla çıkarsa, oy oranlarını düşürür ve hatta 3. parti durumuna düşerse bunun sorumlusu basın mı olacak? Sizin hiç mi suçunuz yok Deniz Bey.

Yapmayın Allah aşkına.

ani
Günün Önemli Haberleri