Altaylı, 'basındaki çirkinliği' anlattı

Abone ol

Basın meslek kuruluşlarının başkanları arasındaki çirkin rekabet, Başbakan Erdoğan'ın davetiyle su yüzüne çıktı. Altaylı, bu başkanları zehir zemberek eleştirdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Altaylı, "Basın kuruluşlarının çirkin çekişmesi" isimli yazısında, ülkemizdeki basın örgütlerinin her fırsatta 'özgürlükten' dem vurduğunu, ancak pratikte böyle olmadığını yazdı. Altaylı, AK Parti'nin davet ettiği iki basın meslek kuruluşunun başkanlarının yaptıkları çirkin davranışı köşesinde anlattı....

TCK’nın basınla ilgili getirdiği hükümlerin gazeteciler açısından yarattığı sakıncalar uzun uzun konuşuldu.

Kızılcahamam’da AKP’lilerle yaptığım sohbetlerde bunlar da gündeme geldi.

Başbakan’ın bazı gazetecilik örgütlerine randevu vermemesi hoş karşılanmamıştı.

Bunu da konuştuk. Burada da ilginç noktalar var. Her şeyden önce bizim ‘mesleki’ çekişmelerimizin, basının kamu kurumları karşısındaki durumunu güçleştirdiği gördüm.

Örnek mi? Anlatayım.

Basınla ilgili iki önemli meslek kuruluşunun başkanları Başbakan’dan ve Adalet Bakanı’ndan randevu istiyorlar. İkisine birlikte randevu veriliyor. Kabul etmiyorlar. Çünkü bu iki meslek örgütü birbirini rakip görüyor. Birinin başkanının olduğu yerde diğeri olmuyor. Konu Türk basını, Türk basınının özgürlüğü açısından önemliymiş önemi yok.

Önemli olan bu iki örgütün başkanlarının kendilerine verdikleri önem.

‘O geliyorsa ben gelmem.’

Anlaşılıyor ki, sık sık eleştirdiğimiz parlamento kadar olamıyoruz. Onlar bile ulusal çıkarlar söz konusu olunca siyasi çekişmeleri bırakıp ortak hareket edebiliyorlar.

Basın kuruluşları ise ‘asla’.
Yazı:Fatih ALTAYLI
HÜRRİYET

Günün Önemli Haberleri