Alonso faturayı lastiğe kesti

Abone ol

Fernando Alonso, kötü performansın nedeni olarak Michelin lastiklerini gösterdi.

Almanya Grand Prix'sinde beşinci olan Renault'nun dünya şampiyonu pilotu Fernando Alonso, kötü performansın nedeni olarak Michelin lastiklerini gösterdi.

Alonso, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, "bu hafta sonu rakiplerimizle rekabet edecek düzeyde değildik. Ama ben ve takımın elimizden geleni yaptık. Lastikler sorunlu olmasaydı podyuma çıkabilirdik" dedi.

Almanya Grand Prix'sine iyi başladığını ve İki Honda'yı da geçtiğini belirten İspanyol pilot, "ama lastikler erkenden aşırı şekilde yıprandı ve üçüncülük için mücadele etme şansını kaybettim" ifadelerini kullandı.

Sezonun bitmesine altı yarış kala Michael Schumacher ile arasındaki puan farkı 11'e inen klasman lider Alonso, genel olarak hafta sonundaki performansları ve lastiklerdeki sorun dikkate alındığında elde ettikleri sonucun çok kötü olmadığını savundu.

Bir hafta sonra koşulacak Macaristan Grand Prix'si için olumlu düşünmek zorunda olduklarını vurgulayan 25 yaşındaki Renault pilotu, "Macaristan'da kullanacağımız lastikler, Hockenheim'dakilerden tamamen farklı olacak. Michelin'e çok güveniyoruz" dedi.

Renault'nun patronu Flavio Briatore ise böylesine sıkıntılı bir yarış hafta sonundan sonra sakin kalmaları gerektiğine dikkat çekti: "İki klasmanda da hala lideriz, sezon başında beklediğimiz gibi zor bir zirve mücadelesi veriyoruz. Şimdi yeniden toparlanmalı, Michelin ile birlikte Hockenheim'da neler olduğu tespit etmeli ve Budapeşte'de yeniden zirveye oynamalıyız."

Günün Önemli Haberleri