Almanya'dan Türkiye'yi kızdıracak adım!
Abone olAnkara ve Berlin arasında yaşanan gerginlik, çifte vatandaşlık tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Almanya, Türkiye'nin en hassas noktalarından biri olan çifte vatandaşlık meselesini yeniden gündemine aldı.
Almanya ve Türkiye arasında tırmanan 'toplantı'
gerginliği çifte vatandaşlığı yeniden tartışmaya açtı. Almanya'da
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings dahil bazı siyasetçiler,
çifte vatandaşlığın sonlandırılmasını istiyor.
Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Ankara ve Berlin arasında yaşanan gerginlik, çifte vatandaşlık tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
YASADA DEĞİŞİKLİK YAPILSIN
Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, şu andaki düzenlemenin uyuma katkı sağlamadığını belirterek yasada değişiklik yapılması gerektiğini savundu. Krings, çifte vatandaşlığın çok özel durumlarda olabileceğini, ancak bunun yasalarla genel bir düzenleme haline getirilemeyeceğini vurguladı.
"OPSİYON MODELİNE GERİ DÖNÜLMELİ”
ÇİFTE VATANDAŞLIĞA İHTİYACI YOK
Scheuer, buna hazır olan kişinin de çifte vatandaşlığa ihtiyacı
olmadığını savundu.CSU için önce uyumun, ardından vatandaşlığın
geldiğini söyleyen Scheuer, "Kim geldiği ülkenin iç
politikasına angaje olmak istiyorsa, bunu o ülkede yapsın,
Almanya'da değil" dedi.
OPSİYON MODELİ NASILDI?
Hıristiyan Birlik - Sosyal Demokratlar koalisyonu, Sosyal Demokratların ısrarı ile 2014 yılında opsiyon modeline son vermiş ve Almanya'da doğan göçmen çocuklarının, 21 yaşına kadar Almanya'da sekiz yıl yaşamış veya altı yıl boyunca Almanya'da eğitim görmüş olmaları durumunda çifte vatandaşlık hakkına sahip olabilmeleri sağlanmıştı.
Sona erdirilen opsiyon modeline göre ise Almanya'da doğan göçmen çocukları 23 yaşına geldiğinde Alman veya ailelerinin geldiği ülkenin vatandaşlığı arasında bir seçim yapmak zorunda bırakılıyordu.