Almanyada bozuk et satmışlar

Abone ol

Tonlarca bozuk et dönercilere satılmış.. Hem de 9 eyalette..

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki bir et deposunda ortaya çıkarılan bozuk etin toplam 9 eyalette satılarak tüketildiği belirlendi.

Berlin Sağlık Dairesinden yapılan açıklamada, bozuk etin sadece Berlin ve Brandenburg değil, Saksonya, Saksonya-Anhalt, Hamburg, Bremen, Schleswig-Holstein, Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde de satıldığı ve tüketildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Sağlık Dairesi sözcüsü Regina Kneiding, bozuk etten imal edilen dönerin Berlin'de çok ucuz fiyatlarla satıldığının saptandığını kaydetti. Bavyera'daki et deposundan Berlin'deki bir döner imalathanesine gönderilen 14 ton bozuk etin burada işlenerek adı geçen eyaletlere gönderildiği belirtilirken, savcılığın satılan bozuk et miktarının 20 ton olduğunu tahmin ettiği belirtildi.

Memmingen Savcısı Jürgen Brinkmann, bu konuda yaptığı açıklamada, ''Bozuk etin büyük miktarı Berlin'deki yaklaşık 20 alıcıya gitmiş. Diğer kısmı da Potsdam, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Braunschweig, Salzgitter, Wolfsburg, Essen ve bir kaç küçük kentteki döner büfelerine gönderilmiş'' dedi.

Günün Önemli Haberleri